Sivut

torstai 9. huhtikuuta 2015

11 kysymystä ja vastaukset niihin

Pelaguu Kaaos kukkaruukussa-blogista haastoi minut vastaamaan 11 kivaan kysymykseen. Laitan haasteen myös eteenpäin,

Tässäpä säännöt:
-Vastaa 11 kysymykseen jotka ovat lopussa.
- Keksi 11 uutta kysymystä (ei ole pakko liittyä puutarhailuun tai mihinkään yhteen aiheeseen), jotka laitat eteenpäin 5-11 bloggaajalle, joilla on alle  1000 lukijaa.

1. Miten käynnistät aamusi/päiväsi?
Olen rutiinien orja. Joka arkiaamu herään kuudelta, keitän aamupuuron, juon lasin mehua ja samalla lueskelen lehtiä, ja aamutoimien jälkeen kiirehdin bussiin ja junaan. Viikonloppuisin rönsyilen ja saatan herätä hurjimmillani jopa yhdeksältä ja ruokaankin on enemmän aikaa panostaa.



2. Mihin paikkoihin veisit ystäväsi, jos he tulisivat käymään kotikaupungissasi/kunnassasi?

Asun Espoossa, jossa ei taida olla mitään ykkös-matkanähtävyyttä. Ikeaa ei lasketa matkanähtävyydeksi.
 Haluaisin kuitenkin esitellä kaikille kynnelle kykeneville Järvenperän Aurora Karamzinin kartanon ja puiston. Puistoon saa kuka tahansa mennä kävelylle ja rauhoittumaan, kartano taitaa olla nykyään vanhainkoti. Auroran puistossa on ikivanhoja tammia, soma Pitkäjärveen valuva puro ja monia harvinaisia puulajeja. Huhu kertoo että Venäjän keisari Karamzinien luona kyläillessään istutti yhden puiston suurista tammista. On hauska puistossa kävellessään miettiä: ''onkohan se tämä?''




3. Tekisitkö jotain toisin jos pystyisit?

Uskon että jokaiselle tulee elämän varrella sellaisia kokemuksia eteen, jotka olisi voinut hoitaa eri tavalla, mutta jos jotain muuttaisin niin olisinko enää se mitä olen nyt? Sen ainakin tiedän ettei liika asioiden vatvominen ja murehtiminen paranna mitään asiaa, vaan voivat jopa pahentaa fiiliksiä. Pitää elää tässä hetkessä.



4. Aiotko osallistua Avoimet puutarhat-tapahtumaan?

Minun tuoksuvatukkaista, vuohenputkien ja palsamien valtaamaa puutarhaani ei tapahtumaan kyllä huolittaisi :D. Tapahtuma kuitenkin kiinnostaa ja katsojana voisin osallistua jos joku kohde sattuisi olemaan jossain lähellä.

Tuoksuvatukkaviljelmäni :(.

5. Lempi kesäpuuhasi jos puutarhanhoitoa ei lasketa?
Rakastan kesätoreja ja leppoisaa tunnelmaa. Helteisen päivän jälkeen ei ole järvessä uimisen ja sen jälkeisen huurteisen siiderin voittanutta.


6. Mitä mieltä miehesi on bloggaamisesta ja/tai puutarhahöyrähdyksistäsi?

Ukko on suhtautunut pitkämielisesti ja hyväntuulisesti bloggaamiseeni ja puutarhaharrastukseeni. Hän tosin joskus kysyy kärsivällä äänellä kun olen avaamassa siemenjemmaani: ''ei kai TAAS lisää siemeniä?''. Ukko tukee puutarhaharrastustani ja on hyvä apu kuoppien kaivamisessa ja multasäkkien kantamisessa. Ukon akilleen kantapää on nurmikon ajaminen, lievästi ilmaistuna hän ei nauti siitä tippaakaan.

Mökin ruusu

7. Elämäsi paras asia juuri nyt?
 Olen löytänyt maalaamisen nautinnon uudelleen. Olen aikoinani harrastanut paljonkin taidetta, mutta harrastus jäi jonnekin. On kiva huomata että taidot ei ole aivan ruosteessa.



8. Lempi vuodenaikasi; kevät, kesä, syksy vai talvi?
 Oloni on aina todella tukala helteellä ja hikoilen silmät päästä. On myös huono omatunto jos kauniina päivänä jää sisälle. Rakastan syksyn värikylläisyyttä, raikasta ilmaa ja hämyisiä iltoja jolloin voi hyvällä omatunnolla jäädä huovan alle juomaan kuumaa teetä.


9. Aamu- vai iltaihminen?
Aamuihminen ehdottomasti! Minulle on haastavaa nukkua viikonloppunakaan edes kahdeksaan. Koen että kun herää aikaisin niin ehtii tehdä vaikka mitä lounasaikaan mennessä. Toki sitten illalla sammahdan lähes varoittamatta. Minuun väsymys iskee kuin salama: Nyt on päästävä nukkumaan! Tällä sekunnilla!


10. Puutarhasi paras kohta tai asia?
 Olen ylpeä Röttelön yhdestä rinteestä, joka on täynnä keltapäivänliljoja ja myöhemmin kesällä täynnä valkoista ukonhattua. Nämä kukat eivät ole minun ansiotani, talossa ennen asunut mummo saa ottaa kukkaloistosta kunnian. Hyötynäkökulmasta rakastan marjapensaitani, mustaherukkaa eritoten. Nyt talvella marjasmoothiet maistuvat ja tuntuu hyvältä että marjat ovat omasta takaa.



11. Kaksi tai kolme asiaa, mitkä ottaisit mukaan autiolle saarelle, jossa ei olisi mitään muuta kuin sinä ja pieni autio saari?

Tätä olen joskus miettinyt puolitosissani. Ottaisin mukaan tulentekovälineet, ilotulituksia pelastajien huomion herättämiseksi sekä ison kasan soijaproteiinia nälän pitimiksi.



 Tässä tulevat 11 minun keksimääni kysymystä :).


1. Mikä on sinun puutarhasi rakkain kukka, kasvi tai puu? Vaihtoehtoisesti sinulle rakkain huonekasvi?
2. Onko sinulla mielessä sellaista kasvia, jota voisit helppohoitoisuutensa tai jonkun muun ominaisuuden vuoksi suositella muillekin?
3. Millainen on unelmiesi talo, mökki tai asunto?
4. Mikä on lempiruokalajisi? Se ruoka tai jälkiruoka joka onnistuessaan saa mutrusuunkin hymyyn?
5. Ketä historiallista hahmoa ihailet eniten?
6. Minne haluaisit mieluiten matkustaa?
7. Jos sinulla olisi toteemieläin, mikä se olisi?
8. Miten saat itsesi parhaiten rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?
9. Mikä on sinun sisustusinhokkisi, mikä asia tai esine ei ovesi kynnyksen yli pääse?
10. Oletko jonkin esineen keräilijä, mitä keräilet?
11. Mikä oli lapsuutesi lempileikki tai lempilelu?


 Kysymyksiä saa lainailla jos et ole haastetta vielä saanut!
Minä haastan seuraavat blogit:

Vieno Vispilän Vintagereseptit
Puutarhakompiaisia
Kaupunkilaistyttö muutti maalle
Pikkuinen puutarhani
Nordicgarden



9 kommenttia:

  1. Puutarhakompiaisia ottaa haasteen vastaan, vastailen kunhan tässä (muka) kiireiltäni kerkiän :) siihen kahvipensaskommenttiisi vastaan, että en tiedä kuinka validi neuvo on kaataa kahvipensaalle kahvia, muistan vain, että joku olisi sanonut sen pitävän siitä, koska se on nimensä mukaisesti, no, kahvipensas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva juttu, pitää käydä sitten lukemassa! Heh, minä voisin kyllä lirauttaa pienen tilkan kahvia kahvipapupensaan alulleni, ajattelin että se saisi inspiraatiota siitä minkä makuista kahvia toivon sen minulle marjovan :D.

      Poista
  2. Kiitos kiitos, ihanaa, minä tykkään haasteista! Ihania vastauksia sinulla, olet niin symppis! Espoolainen kommentoi vaan, että mitämitä Ikea on parasta mitä täällä on, hih...no ei vaan, Träskandan puisto on tosi kaunis, minäkin keväisin picnicceilen siellä. Ja ihailen hulluna sitä pergolaa. Se tsaarin huussihan on myös aika nähtävyys siellä puistossa heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! :D Noihin kysymyksiin olikin mukava vastata, vaikeampaa oli keksiä 11 uutta. Onkohan se tsaarin huussi se siinä liikenneympyrän läheisyydessä, olen aina ihaillut sitä, aivan ihana! Joskus se oli pläästitty grafiitein, siitä tuli kyllä paha mieli. Kyllä siellä Träskändan tammien varjossa kelpaa ottaa aurinkoa :).

      Poista
  3. Viesti karkasi kesken...siis minä tulisin kyllä mieluusti avoimissa puutarhoissa juuri teidän luonnolliseen pihaan, sellaiset on niin kauniita, omia lemppareitani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kyllä joskus hauska osallistua avoimiin puutarhoihin! Röttelö tosin sijaitsee Salossa, se on meillä tuollainen kesäpaikka-projekti eikä siellä ehdi puutarhuroida niin usein kuin haluaisi. Minun pitääkin ottaa selvää jos Salossa tai Espoossa on avoimia puutarhoja ensi kesänä, saisi vähän inspiraatiota :).

      Poista
  4. Olipas täälläkin hyviä vastauksia! Paljonkin samanlaisia mitä mulla ois. :) Kiitti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, Sametti Hortensiakin vastaili moniin miten minäkin olisin vastannut :).

      Poista
  5. Nordicgarden ottaa haasteen vastaan, kiitos kun haastoit :)

    VastaaPoista