Sivut

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Maalijyrsimen testaamista ja homeinen yllätys

Viime viikonloppuna pääsimme testaamaan hankkimaamme Metabo-maalijyrsintä. Sisällä puukuitulevyjen hiominen puhtaaksi lateksimaalista onnistui kyllä, mutta pienen alueen hiominen kesti kauan, ja ilma oli lopulta täynnä hienojakoista maalipölyä, jota hengityssuojaimet eivät kaikkea pystyneet suodattamaan. Helpommalla pääsemme kun vaihdamme levyt uusiin. Ulkolaudoituksen maalikerrosten poistoon Metabo toimi kuin veitsi voihin!
Maalijyrsimen testaamista puukuitulevyihin
Ulkolaudoituksen jyrsimistä
Maalin alla oleva puutavara on ainakin tuossa kohdin hyvässä kunnossa

Suunnitelmissa on maalata talo punamullalla. Röttelö ei sen jälkeen enää näytä röttelöltä, vaan söpöltä maalaistalolta. PS. Palkkaisiko joku muotilehti minut photoshoppaajaksi? ;)

Ensi viikonloppuna tulemme saamaan apuvoimia keittiön puukuitulevyjen vaihtamiseen. Myös enso-pahvi menee vaihtoon koska nekin oli maalattu lateksimaalilla. Löysimme hometta siitä kohtaa, jonka alla hella ennen oli. Onneksi hirret kuitenkin olivat kuivia. Toivomme että pesu homeenpoistoaineella riittää. Meistä on tullut paatuneita perinnerakentajia kun edes homeen löytäminen ei aiheuta suuria reaktioita, korkeintaan seuraavanlaisen keskustelun: ''Jaaha, tässä sitä hometta sitten olisi'', -''Onko kuivaa?'', -''On''. -''Ei se sitten haittaa''.


Puukuitulevyn alta löytyi enkeliyllätys.
Elviskin löytyi :)

2 kommenttia:

  1. Iiks miten hieno Elvispeili. Onkohan katto joskus vuotanut vai mistä mahtaa johtua homekohta?

    VastaaPoista
  2. Elvis rulettaa! :) Juu, piipun juuresta on vuotanut ja vesi oli pehmittänyt jonkinlaiselta matkalta muurausta, sitten vesi oli valunut ullakon lattialta keittiöön. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, muurari tulee vilkaisemaan ensi viikolla ja lahot lankut saa helposti vaihdettua :).

    VastaaPoista