Sivut

lauantai 4. tammikuuta 2014

Makuuhuoneen valmistuminen ja uusi roskisdyykkaus

Iloksemme makuuhuone on edistynyt jättiharppauksin. Röttelölle on nykyään ilo mennä, kun vihdoin sisälläkin näkyy työn jälkiä. Ukko maalasi lautalattiat Teknofloorin lattiamaalilla. Olisi kannattanut ostaa kunnollinen hengityssuojain, maalihöyryjen hengittäminen ei todellakaan tuo hyvää fiilistä! Valitsimme seinien väriksi Tikkurilan vanhan ajan värikartan värillä nimeltä 343X, joka on kaunis siniseen ja harmaaseen vivahtava vaalea väri. Mukava kun 50-lukua harrastava tuttavamme antoi värisävylle lämpimän hyväksyntänsä :). Pellavaöljymaalia ei rautakaupassa ollut niihin hätiin tarjolla, mutta myyjä suositteli vastaavaa sisämaalia,Coloria Greenlinea. Greenline on öljypohjainen, vesiohenteinen sisämaali, jonka pitäisi olla täysin hengittävä. Maalilla ei kestänyt kauaa kuivua, pellavaöljymaalin kanssa olisi varmaan pitänyt odottaa kuivumista lähes viikon. Greenlinen kotisivut osaavat vielä kertoa että maalilla on antibakteerillisia kykyjä, mutta vain aika näyttää kuinka maali röttelössämme käyttäytyy.

Alla on kuva Hannu Rinteen kirjoittamasta kirjasta ''Perinnemestarin rintamamiestalo'', (v. 2013, sivu 25). Kuvassa on malli rintamamiestaloon suunnitellusta jalkalistasta. Meilläkin oli kuvanmukaiset jalkalistat, mutta emme saaneet muovilattiaa/puukuitulevyjä irtoamaan ilman jalkalistoihin kajoamista. Valitsemamme jalkalista ei millään lailla muistuta tuota alkuperäistä mallia, kun niitä oikeita ei löytynyt mistään. Muttei kannata tehdä asioita itselleen liian vaikeaksi. Pähkäilimme Bauhausin jalkalistaosastolla lähes tunnin, mutta emme löytäneet mitään mikä olisi meille sopinut, emme halunneet muovisia jalkalistoja. Lopulta käännyimme ja huomasimme takanamme lymyävät puiset valkomattalakatut, kapeat kattolistat. Maalasimme suoraan vanhan tapetin päälle. Vielä kuivuessaan näytti siltä kuin tapetti olisi alkanut kurpuilemaan, mutta onneksi kuprut eivät enää satu silmään.

 Löysimme Nihtisillan Kierrätyskeskuksesta hauskan kukkapöydän. Uskon että Watti tulee viihtymään tuossa kukkakuopassa enemmän kuin hyvin. Kukkapöydän vieressä on röttelön vintiltä löytynyt tupakkapöytä.
Seuraavaksi työn alla olisi seuraava työnsarka, olohuone. Ukko oli jo purkanut luultavasti 80-luvulla rakennetun vaatekomeron, jotta saamme tilaa televisiolle. Oikealla näkyy muhkean leivinuunin perä. Olemme käyneet hakemassa Tapettitalosta Birger Kaipiaisen ''Ken kiuruista kaunein''-vaaleanpunasävyisen tapetin, joka tulee kahdelle seinälle. Tapetti oli sen verran hintavaa, ettemme itse ala sitä seinälle taiteilemaan. Joku paikallinen maalari saa tulla jossain vaiheessa homman hoitamaan.

Kun olimme tulossa kotiin röttelöstä, huomasimme jonkun meidän naapurin raahaavan salamyhkäisen oloisesti jotain suurta asiaa roskakatoksille. Varroimme autossa sen aikaa kun naapuri jätti sen minkä olikaan jättänyt roskiksille ja sitten aikamme koitti. Roskiksilla meitä odotti ex-tupakasta kärsineen, nykyisen pastellituolin kaveri. Tämä tuoli oli myös saanut siipeensä, siitä oli irronnut pari istuinlautaa. Parilla naulalla saimme tuolin korjattua ja myös tämä sai maalipeitteen. Maalatessani paatunut pumpulipuikkovaras, Watti kävi hakemassa maalien sekoitukseen varatut pumpulipuikot. Täytyy pitää silmällä tuolit jättänyttä naapuria, ehkä saamme kokonaisen ruokaryhmän koottua?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti