Sivut

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Elämän ihme sekä mahdollinen arvonta tulossa!

Elämän ja kasvun ihme ei  koskaan lakkaa yllättämästä. Äitini oli 12 vuotta sitten tuonut Portugalista jättikäpyjä paikallisen golfkentän pinja-havupuista. Kävyt olivat olleet hyllyn päällä koristeena kaikki nämä vuodet, kunnes viime viikolla kävyt putosivat maahan. Sisällä oli varmaan ollut niin kuiva sisäilma että piilossa olleet siemenet karisivat.

Ensin Kaapo teki siemenille laatutarkastuksen.

Äiti pisti multiin muutaman siemenen ja ne alkoivat itää jo viikossa! Erikoista on se, että suurin osa taimista kuoli parvekkeella ollessaan, vaikka onhan pinjojen kotiseudullakin pakkasta. Onneksi sentään yksi säilyi.

Harvinaisen söpö ja tanakka taimi!

Arvonta tulossa kukkaketojen puolesta!


Omat tomaatintaimeni kuolivat, mikä ei olekaan huono asia koska en pian pysty itse niitä kastelemaan niin usein kuin pitäisi. Multa taisi olla vääränlaista ja kastelin liikaa. Ehkä alitajuisesti halusinkin tappaa tomaattini? Mutta onneksi kuolanpionien taimet sekä Crazy Daisyt vielä sinnittelevät. Olen saanut summittaisen ajankohdan leikkaukselleni, ajankohta olisi toukokuun alussa. Olen silloin vähintään kuukauden poissa blogien ja kukkien maailmasta, joten ajattelin pistää pystyyn arvonnan sitä ennen.

Sydäntäni lähellä on perinteiset kukkakedot ja perhoset, joten tulen arpomaan perhosille maistuvien kukkien siemiä sekä perinteisen kukkakedon siemeniä, plus jotain pientä extraa :). Arvonnasta tulee lisätietoa piakkoin.

Itse raadoin selkä limassa viime syksynä kun poistin 10 sentin maakerrosta, jossa juhlivat ainoastaan rikkaruohot ja punkit. Kannoin paikalle monta kärryllistä hiekkaa ja sirottelin sekaan erilaisia kedon kukkien siemeniä. Nyt pläntillä jo hieman vihertää, odotan innolla miten kedon kasvu etenee.
Lupiinin siemeniä arpomissani pusseissa ei tule olemaan :). Tontin katastrofi-vyöhykkeellä kasvaa vaikka mitä tuhokasvia.

Watti, Watti, Watti

Watilla on ollut tylsää. Mami on ollut pitkiä päiviä töissä ja Ukko työmatkoilla. Watin on pitänyt keksiä ylimääräistä säpinää. Kuten lelulaatikon pudottaminen keskellä yötä ja kuivaustelineen kaataminen.


Muistakaa venytellä!

Miten niin olen tiellä?

Tässä vaiheessa päätin jättää kaavan leikkaamiset toiseen kertaan :D.10 kommenttia:

 1. En lakkaa hämmästelemästä Watin upeutta ! Hyvä, ettei pinjansiementen parasta ennen -päiväys ollut vuosien varrella mennyt umpeen, hieno yllätys !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin joskus Watin nähdessäni en voi muuta kuin ottaa kissa syliin, niin söpö se on :). Niinpä, uskomattoman kauan elämä säilyy siemenen sisällä.

   Poista
 2. Kasvimaailma osaa yllättää - onneksi. Kissojen öiset yllätykset eivät niinkään aina ilahduta, mutta harvoin niitä enää aamulla jaksaa manailla.
  Tsemppiä leikkaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ihania yllätyksiä luonto järjestää! Totta, en minä ainakaan Watille suutu sen tempauksista tai hepuleista. Kyllä minäkin kiipeisin seinille jos olisin neljän seinän sisällä tylsistynyt :).

   Poista
 3. Tuottipa pinjansiemen kivan yllätyksen lähtemällä noin hienoon kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan hauska ylläri! Ehdotin äidille että tekisi pinjasta bonsai-puun, mutta hänen mielestään se on kasvin kidutusta. Katsotaan nyt ensin miten puu lähtee kasvuun :).

   Poista
 4. Oo, makeaa, pinjansiemen iti! Älä sure tomskuntaimia, minä ostin juuri alle kolmella eurolla ison ja tuuhean kirsikkatomaatintaimen, johan se pussikin maksaa saman verran. Kauppaan vaan mars :) Watti on niin suloinen, me voitaisiin ottaa hänet päivähoitoon tänne hih. Arvontaa kieli pitkällä odotan jo! Olet tehnyt jo ison urakan kedon kanssa. Siitä tulee varmaan ihana. Muutatteko te kokonaan nyt "röttelöön"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa juuri harkitsen, pitäisi ostaa tomaatit valmiina! Viime vuonna yksi kirsikkatomsku-pensas tuotti tomaatteja ihan syyskuuhun saakka, sehän maksoi itsensä takaisin jo parissa viikossa. Watilla on paljon hoitaja-ehdokkaita :D. Se ehkä näyttää enkeliltä, mutta tahtoa ja ääntä riittää :).

   Ei me muuteta vakituisesti Röttelöön, se sijaitsee Salon läänissä, mutta työt ja kaikki on pk-seudulla :/. Se on sellainen kesäpaikka joka rakentuu pikkuhiljaa, pian pitäisikin aloittaa siellä maalaustalkoot.

   Poista
 5. Voi mikä pörhistys Watti-katilla! :) Arvonnat ovat kivoja, jäänpä odottelemaan, jotta voipi osallistua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kissat onnistuu saamaan itsensä käsittämättömille mutkille muutenkin :). Ja kyllä, kaikki kynnelle kykenevät kilpailuun osallistumaan!

   Poista