Sivut

tiistai 29. lokakuuta 2013

Sisävessan rakentaminen

Talvipakkasten pian saapuessa ulkohuussiin kömpiminen ei tuntunut houkuttelevalta ajatukselta, joten päätimme rakentaa sisävessan. Ongelmana oli se, ettei koko talosta tuntunut löytyvän täydellistä paikkaa wc:lle: keittiö on suuri, mutta sinne rakennettu koppi näyttäisi hölmöltä. Olohuone ei käy päinsä, se on suhteellisen pieni huone, ja siellä wc veisi paljon tilaa. Kuistille vessa mahtuisi, mutta sinne pitäisi siinä tapauksessa laittaa lämmitys, ja joka tapauksessa kuisti pian menee täysin uusiksi kun se on aika heikossa hapessa. Ja voisi syntyä mielenkiintoisia tilanteita kun naapurit saapuvat yllätysvisiitille: kuisti on pelkkää suurta ikkunaa. Eteiseenkään vessaa ei saa mahdutettua, meidän rintamamiestalossa on yksi hieman hankala piirre, jota esiintyy todella monessa rintamamiestalossa: eteisessä ovia avautuu jokaiseen suuntaan: kuistille, kellariin, vintille, olohuoneeseen ja vielä keittiöön yksi ovi. Emme halunneet pilata taloa muuttamalla rakennuksen pohjaa, joten päädyimme purkamaan keittiön pienen komeron hyllyköt ja ahtamaan wc:n sinne. 


Komeron muuttaminen vessaksi oli melko nopea homma: seiniltä piti purkaa vain muutama hyllykköä ja vaihtaa kulunut pinkopahvi uuteen. Me emme löytäneet rautakaupasta pinkopahvia, joten ostimme tilalle bitumipaperia, se hengittää lähes yhtä hyvin kuin pinkopahvikin. Laudoitimme komeron vielä kuusipaneelilla. Onneksi saimme oven karmeineen pysymään ehjänä. Komeron maalaaminen saa jäädä odottamaan seuraavaan kertaan.

Biolanin Icelett odottamassa vessakomeroon asennusta. Icelett on kätevä: ei tarvitse poistoilmaputkia eikä hajuja synny koska kylmä ilma ei pyri lämpimään huoneeseen, vaan päinvastoin. Olemme olleet ainakin toistaiseksi hyvin tyytyväisiä tähän pakastavaan käymälään.

Kun purimme keittiön komeroa, löysimme aarteita lasketun katon päällä olevasta tyhjästä tilasta: vanha pyssyn tukki, Miranol-purkki, retro-vehnäjauhoa, rippikoulukirja, kanavatyö sekä hauska tonttupaperi. Kaksi poronsarvea löytyi myös, niistä on varmaan jauhettu poronsarvijauhetta..? Laitan aarteet hyvään säilöön, olisi hauskaa saada nämä laitettua esille. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti