Sivut

tiistai 13. lokakuuta 2015

Toinen Liebster Award-haaste!

Sain Rikkaruohoelämää-blogin (klik!) Betweeniltä Liebster Award-haasteen. Nyt on juuri sopiva hetki vastailla näihin hauskoihin kysymyksiin. Mutta ensin sääntöihin:

Tunnustushaasteen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.
  
 1. Millainen on päivärutiinisi - siis jos sinulla sellainen on?

 Rutiinit ovat arkena minulle tärkeitä. Herään joka arkiaamu ennen kuutta, keitän aamupuuron, annan nälkäänsä huutavalle kissaparalle ruokaa ja riennän bussipysäkille. Töissä olen yleensä jo seiskan jälkeen. Töistä päästyäni käyn kaupassa ja missä milloinkin ennen kuin saavun kotiin. Olen aamuvirkku, herään viikonloppuisinkin parhaimmillaan heti kuudelta. 


2. Mitä tulee ensimmäisenä mieleen sanasta KESÄ?

 Kesästä tulee mieleen kylmä sangria, lintujen iloinen viserrys, lehtipuiden havina ja Salon torin iloinen melske. Tulee mieleen myös haitarinsoittaja joka lipuu pitkin järveä veneellään joka juhannus.


3. Polkupyörä, auto vai bussi?

Polkupyörä ja bussi. Siellä missä asun, on todella hyvä julkinen liikenne. On ihanaa astua bussiin ja olla päästä helposti Helsinkiin ja töihin. Joskus ei edes tarvitse katsoa aikatauluja. Polkupyörällä tulee ajettua liian harvoin, mutta fillarilla ajelu on tosi kivaa.
 
4. Miksi kirjoitat blogia?

 Perustin blogini omia muistojani varten silloin kun ostimme Röttelön. Halusin tallentaa kaiken mitä tontilla tapahtuu, etten pääsisi unohtamaan. Sitä mukaa kun aikaa kului ja vanhoja perinnekukkia alkoi putkahdella Röttelön pihamaalle, innostuin puutarhasta ja kukkaishommista ja aloin kertoa löydöistäni blogissani- blogistani tulikin puutarhapitoinen remonttiblogi. Olen saanut lukijoitakin matkan varrella, lämmin kiitos heille. On todella kiva että näinkin hitaasti etenevä remonttiprojekti ja yhtä verkkaisesti siistitytyvä puutarha kiinnostaa muitakin kuin vain itseäni. Olen samalla löytänyt kymmeniä ihania blogeja seurattavaksi, ja luen niitä säännöllisesti. On ihana kun niin monella ihmisella on samanlaisia mielenkiinnonkohteita kuin itselläni!


 
Neilikka Arctic Fire, jonka kylvin pari vuotta sitten.

5. Mikä kiukuttaa puutarhassasi?

 Voi, *huokaisee raskaasti*, monikin asia kiukuttaa. Meillä on ikuinen tuoksuvatukkainvaasio, minkä lisäksi japanintatarongelma. Tatar puskee itseään läpi jopa kaksi metriä paksusta hiekkakasasta. Huomasin tänä kesänä myös että karhunköynnös on alistanut käyttöönsä monta kymmentä neliötä alemmalla pellolla. Minua ärsyttää myös vuohenputket, peltokorsi, lupiinit ja muut rikkakasvit, joita on vaikea saada nirhattua kun emme asu Röttelöllä vakituisesti. Talossa on asunut aiemmin ymmärtääkseni yksi lehmä ja ehkä siitä saamme kiittää erittäin rehevää maaperää. Muheva maa on sekä siunaus että kirous, kyllä perennat meillä viihtyvät, mutta niin viihtyvät rikkakasvitkin.
 
Hiihhi. Nyt naurattaa kuinka naiivisti ensimmäisenä syksynä ajattelin että tässä tämä kukkapenkki nyt on ja että tuskin vaatii paljoa vaivaa. Kesäisin koko etupiha rehottaa kuin viimeistä päivää. Nyt viimein tänä kesänä sain tämän kohdan enemmän kukkapenkin näköiseksi.Ettei mene liian negatiiviseksi, niin löytyyhän pihaltamme myös ilonaiheita. Vanhojen, uskollisten perinneperennojen takia sitä jaksaa puutarhassa edelleen myöriä, kukat kyllä kiittävät kukinnalllaan hellästä hoidonpidosta.

 
6. Juttu, josta et luovu?

 Historiallisten pukudraamojen katselusta. Tällä hetkellä seuraan Yle1:ltä höpsöä Hunderbytä ja mahtailevaa Mr Selfridgeä. Olen netin kautta katsonut myös Poldarkin uuden version, täytyy sanoa että siinä vasta mieskomeutta! Harrastan myös ristipistotöitä. Yleensä hurahdan nopeasti uusiin harrastuksiin ja unohdan innostukseni yhtä nopeasti. Ristipistoihin en ole vieläkään kyllästynyt.

Keskeneräisiä töitä ei saisi näyttää, mutta tällainen kardinaalityö minulla on nyt kesken. Pieni alue kankaalla vaatii satoja ja satoja ristipistoja, siksi tässä on kestänyt niin kauan. Tähtään siihen että nyt syksynä saisin kardinaalin valmiiksi ja voisin keskittyä keväiseen lumikellotyöhön.
 
7. Paras paikka puutarhassasi?

 Rakastan etupihan suurta kivenlohkaretta, jonka päälle on kasvanut komea sammalmatto. Samaten pidän mökinruusu-pensaasta alemmalla pihalla. Terassikin on kiva, siellä on kesällä tullut juotua kahvia koivujen lomassa.
 
8. Mitä teet, kun et touhua puutarhassa?

 Luen sisällä puutarhakirjoja, käytän Wattia ulkona syömässä ruohoa, teen ruokaa tai keitän kahvia.


 
9. Puu, pensas, perenna, kesäkukka vai hyötytarha?

 Perenna ja hyötytarha. Pihallamme kasvaa herukkapensaita ja niistä on ollut paljon iloa. Tuntuu omavaraiselta syödä oman pihan marjoja. Perennat, varsinkin vanhat lajikkeet ovat luotettavia ja kauniita. Kuin ystäviä jotka tulevat takaisin joka kesä. Pihamme perennat ovat suurin osa peräisin talossa asuneelta mummolta, ja joitakin kasveja olen saanut oman mummon pihalta. Olen myös kasvattanut joitain perennoja siemenestä, varsinkin ruusumalvat onnistuivat hyvin.
 
10. Unelmiesi puutarha?

Englantilainen puutarha jossa olisi paljon kukkivia helppohoitoisia pensaita, kuten syreenejä, angervoja ja hortensioita, upeita vanhoja puita varjoa tuomaan, sekä kiemurtelevia penkkejä värikkäitä perennoja. Puutarhassa voisi olla pieni lätäkkö pikkueläimistöä varten, sekä kaunis antiikkinen marmoripatsas. Taaempana voisi olla hyötytarha, marjapensaita ja ehkä oma kasvihuone jossa voisi kasvattaa tomaatteja. 

 
11. Mistä tulee blogisi nimi?

Blogini nimi on Röttelön remontti. Turha sitä kaunistella, ostamamme talo oli aluksi varsinainen kummitustalo. Etupiha oli muuttumassa vähitellen metsäksi ja jos halusi taaemmas pihalle, esimerkiksi vajan taakse, sinne sait puskea viidakon läpi. Ruusunpunaisin lasein talon muutama vuosi sitten ostimme, mutta paljon olemme saaneet onneksi aikaiseksi. Röttelö on enää ehkä hieman alkeellinen söpö mummonmökki.

Tältä näytti sisääntulo Röttelöön kun sen ostimme. Surullinen näky..
Etupiha ennen.

Etupiha nyt.


Vintiltä löytyi kaikenlaista aarretta. Nuo 50-lukulaiset lastenkärryt on aivan hurmaavat!

Tämä lamppu pitäisi viedä huoltoon. Korjattuna se olisi tosi kaunis.

''Ai miten niin meillä ei ole kylppäriä?! Pihalla meillä on hieno rauta-amme ja raikas sadevesi, mikä olisikaan parempaa?''


Otuksemme oleili aina mummon luona sen aikaa kun olimme Röttelöllä möyrimässä.Nyt kelpaa Watinkin istuskella ikkunanlaudalla kun mami ja isi uurastivat Röttelön sisältä asuttavaan kuntoon <3.

 En tällä kertaa haasta ketään, monet ovat vastanneet Liebsteriin moneenkin kertaan. Mutta tässä tulee kysymyksiä jos joku haluaa tarttua haasteeseen :)

1. Aika, johon haluaisit palata tai kokea? (Varastan tämän Pelaguun kysymyksen, siihen oli niin hauska vastata)
2. Mikä on lempieläimesi tai lempilintusi?
3. Nyt kun on syksy, on ajankohtaista kysyä oletko sienestäjä/marjastajatyyppiä?
4. Mikä on lempielokuvasi? Oliko lempielokuvallasi jokin mieleesi jäänyt sanoma?
5. Mikä on paras löytösi kirpputorilta?
6. Kuka nykyajan (tai jo nyt edesmennyt) miesnäyttelijä on mielestäsi charmikkain ja komein?
7. Mikä tuoksu tuo mieleesi miellyttävä muistoja? (nyt on jo vaikea keksiä uusia kysymyksiä) :D
8. Minne menisit mieluiten lomalle: paratiisisaarelle Tahitille, New Yorkin suurkaupungin kuhinaan, Alicanteen siemailemaan viiniä vai jammailemaan rockabillyn tahtiin Nashvilleen?
9. Seuraatko mitään sarjaa telkkarista?
10. Millainen on mielestäsi täydellinen viikonloppu?
11. Onko sinulla lemmikki, millainen?15 kommenttia:

 1. Ooh mikä aarreaitta talonne vintti! Kärryt on niin upeat, olen himonnut tuollaisia pitkään. Ihana kuskata vaikka multapusseja tai tehdä istutus. Olette kyllä tehneet ison urakan tuolla! Talonne on niin ylisöpö. Tarvitsisitte varmaan kesälampaita syömään siellä ympäristössä :) Miten on mahdollista Espoossa olla katsomatta aikatauluja...olen suuresti kade! Uskon muuten, että saat vielä tuon kaiken ihanuuden puutarhaasi minkä kuvailit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vintiltä löytyi vaikka mitä, mutta ei mitään kovin arvokasta :). Esim. Koreassa tehdyn turkiksen vein heti roskiksille, turkikset aiheuttavat minussa kylmänväristyksiä. Minäkin mietin kesällä että pitäisi vuokrata vuohia tai lampaita hoitamaan puutarhaa, ja samalla hoitamaan lannoituspoliittisia asioita. Kodin Pellervossa kerrottin kerran siitä kun rämeittynyt perinnemaisema oli saatu kauniiksi juuri lampaiden avulla. Kiitos, täytyy toivoa että täältä vuokra-asunnosta päästäisiin muuttamaan jossain vaiheessa omakotitaloon jossa olisi pihaa.. siitä se lähtee!

   Poista
 2. Oli mukava lukea vastauksiasi kivojen kuvien kera! On totta että näin oppii paljon lisää toisista bloggaajista, opin myös paljon röttelöstä. Siitä on tullut soma kun on saanut värin pintaan. Aarteita ajattelin minäkin! :) Suloinen wattikatti, haikeana istuu eka kuvassa katsomassa ulos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteet on kivoja, tulee kerrottua sellaisia asioita joista ei muuten blogissa tulisi puhe! Niinpä, monet ei ajattele että tuollaiset romut on aarteita, mutta onhan esimerkiksi tuo lamppu juuri nyt uusinta huutoa, 50-luvun tavarat menee kuin kuumille kiville. Wattikatti on ihana kun se aina Röttelöllä istuu ikkunanlaudalla ja katsoo paheksuvasti pihalla rehkivää mamia :).

   Poista
 3. Olipa kiva pasta lukeen vastauksiasi Liebster Award-haasteeseen. Täytyykin tutustua blogiisikin vielä enemmänkin paremmalla ajalla. Röttelöstähän on tullut upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on nyt ihan kiva, mutta helppoa ei ole ollut :). Sinullakin on kiva blogi! Olenkin miettinyt että jos raaskisi aloittaa taas virkkaus tai neulominen..

   Poista
  2. Suosittelen lämpimästi. Ainakin itselleni toimii kivana tasapainottavana asiana työpäiden jälkeen.

   Poista
 4. Aikamoisen urakan olette röttelön kanssa tehneet. Sehän näyttää täysin erilaiselta. Ja millaisia aarteita sieltä vintiltä löytyykään. Olen aina unelmissani toivonut joskus pääseväni vanhan asumuksen aarteita penkomaan, mutta taitaa jäädä unelmaksi.
  Pikkaisen alkoi taas kutkuttaa ristipistotöiden kaivaminen esille. Moulinelankojakin minulla on vaikka kuinka pitkäksi aikaa, kun niitä on tullut hankittua Karnaluks-reissuilta. Ristipistojen kanssa ei kyllä telkkua katsella, sillä on se niin tarkkaa puuhaa. Siksi tuo sukkien kutominen on taas vaihteeksi vienyt mennessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ristipistojen kanssa ei sovi tehdä oikein mitään muuta samaan aikaan, tai joutuu pian purkuhommiin. Kävimme eilen Tallinnassa ja ensimmäisenä suunnattiin juuri tuonne Karnaluxiin. Ostin sellaisen mustekynän jonka muste häviää ajan myötä, se helpottaa huomattavasti pistojen laskemisia. Tosiaan ne langat oli tosi huokeita! Kun suomessa sama muliinikerä maksaa jotain 1,20 euroa/kpl, sieltä sai muistaakseni alle 50 senttiin.

   Poista
 5. Löysin blogisi ihan sattumalta! Kivalta näyttää. Ison urakan olette tehneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kun eksyit tänne! :) Kiitos, on tuossa ollut työsarkaa ja on edelleen..

   Poista
 6. Taas löytyi uusi blogi! Lukaisin vastauksiasi ja meitä yhdistää ainakin Hunderby, todella hauska ja mehevä sarja. Taitaa vaan loppua ensi kerralla.
  Tutukailen täällä vielä lisää, mitä löytyy pihalta ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kun Hunderbytä katsoin ensimmäisen jakson, en ollut varma haluanko katsoa moista ilveilyä. Mutta onhan se viihdyttävä ja hyvin tehty sarja :D.

   Tervetuloa vaan katselemaan :). Kävin katsomassa sinunkin blogiasi, teillähän kasvaa myös vaikka mitä kukkaihanuuksia!

   Poista
 7. Olipa mukava tutustua sinuun näiden haasteiden kautta, liityn myös lukijaksi mielenkiintoiseen blogiisi. Kivaa kun sinusta tuli blogini lukija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, haasteita on mukava tehdä ja niihin vastata :). Ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista