Sivut

maanantai 28. marraskuuta 2016

Watin lääkärireissu Watin kertomana

Eilen mami huomasi että oikeanpuoleinen kaunis kuparinen silmäni rähmi ja oli hieman liimaantunut silmäkulmasta. Silmäoireeni alkoivat ihan yllättäen. Minä en myönnä tehneeni mitään normaalista poikkeavaa. Lauantaina valvoin koko päivän lintulautaa ja sain pari yllättävää hepuliakin.  Eilen sunnuntaina taisin olla kuitenkin normaalia väsyneempi, enkä oikein jaksanut lintulaudan lintujakaan katsella. Nukuin koko päivän, kunnes mami kantoi minut ruokakupille. Olin unohtanut syödä! 

Jaksoin sunnuntaiaamuna kuitenkin auttaa mamia hänen ristipistotyössään. Autoin pitämällä ohjetta paikallaan, ja otin langoista kiinni. Ei mami pärjäisi ilman minua näissä hommissa. Tuosta työstä tulee punarinta, minä niin toivoisin että se olisi oikea, elävä lintu. Tänään iltapäivällä mami ja isi ryntäsi kotiin ja nostivat minut lämpimästä nojatuolistani pois ja laittoivat kantokoppaan. Ankea totuus valkeni minulle tuohon outoon taloon tultuamme. Jouduin heti vaa'alle, ja haistoin koiran tuoksua!

Sitten meidät kutsuttiin sisään lääkärin huoneeseen, ja kidutus alkoi. Kerron lyhyesti mitä minulle tehtiin, koska haluan vain unohtaa tämän päivän.

Minua käänneltiin ja tunnusteltiin ja häikäistiin jollain valolaitteella. Sitten mami otti minusta tiukan otteen ja minun silmääni laitettiin lappu, joka kertoi onko minun kyynelmääräni normaali. Kidutus jatkui vielä pahempana. Minun silmäni huuhdeltiin, sitten laitettiin hirveitä vihreitä tippoja. Eikä kidutus ollut edelleenkään ohi. Seuraavaksi lääkäri oli löytänyt jonkun metallisen lastan, jolla minun vilkkuluomeni alle katsottiin, ettei siellä ollut mitään ylimääräistä. Lääkärin diagnoosi oli sidekalvon tulehdus, jonka takia mami jatkaa minun kidutustani silmätippojen kanssa noin viikon vielä.

Lääkäri käski minut lisäksi laihdutuskuurille. Olin muka lihonut 100 grammaa viime vuodesta, ja nyt pitäisi päästä 5 kilon painoon. Nameja minulle saa antaa enää vain kerran viikossa, ja annoksiani pitää kutistaa.

Mitä vikaa tässä upeassa kropassa on? 

Sitä paitsi, brittikissan poskien pitää olla pulleat. 

Mami selitti että haluaa pitää minut luonaan vielä monta vuotta. Kissan diabetes on kuulemma vaikea hoitaa. Kaipa tässä sitten on laihduttava. Mami lupasi lisätä liikuntaani uudella laserhiirellä.Lääkäri oli kirjoittanut minun silmätippaohjeeseeni että ''hauskaa joulun odotusta superkiltille Watti-kissalle''. Yleensä kuulemma kissat eivät ole näin kilttejä ja rauhallisia kamalien toimenpiteiden edessä. Mutta miten muuten brittiläinen leidi voisi käyttäytyä? Olisiko minun pitänyt kynsiä, purra, huutaa ja yrittää karata lääkärin pöydältä? Isäni kotimaassa, Englannissa on sellainen sanonta kuin ''Keep calm and carry on''. Juuri näin aionkin tehdä. Mutta mamille en vielä tänään aio antaa anteeksi. Ehkäpä huomenna, mutta vain jos saan sen laserhiiren ja jos saan juoda hänen vesilasistaan.


12 kommenttia:

 1. Voi sinua pikkuista ihanuutta! Mielestäni linjasi ovat ihan paikallaan, talvikarva vain on ihanasti pörröllään ja sen lääkärimamman vaaka epäkuntoinen ja näyttää kai mitä sattuu. Harmi, että silmäsi on kipeä ja toivottavasti ne iljetystipat parantavat mahdollisimman pian, jotta pääset tarkkailemaan taas lintuja! Hienoa, että autat mamia käsitöissä! Ei varmaan kannata heti mamille antaa anteeksi, anna hänen vain lepytellä sinua vaikka muutama päiväkin :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että sentään joku ymmärtää tunteitani! Yritin kyllä kertoa mamille rikkinäisestä vaa'asta kotimatkalla, mutta eihän minua taaskaan kuunneltu. Minunkin mielestäni olen jo nyt rantakunnossa.

   En päästä mamia helpolla. Olin äsken suvainnut tulla samalle sohvalle istumaan, mahdollisimman kauas tosin. Mami toi minun eteeni valkoisen hiireni. Tuhahdin: ''kuinka helppona se minua pitää?'' Sitten kävelin ryhdikkäästi voittajana ulos olohuoneesta.

   t. Watti

   Poista
 2. Minä taasen epäilen, että lääkäri oli hienon kissan nähdessään niin sokaistunut, että katsoi vaa'an lukeman väärin. Brittikissat nyt vaan ovat pörheitä ja pyöreäposkisia. Hyvä kuitenkin, että sait tipat vaivaasi. Ei sille mamille kannata pitkään vihoitella. Hän haluaa niin kovin kanssasi leikkimään uudella hiirellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Analyysisi on hyvin osuva: minun kauneuteni nähdessään lääkäri meni sekaisin, ja samaan aikaan vaakakin oli rikki.

   Olen lyhytmuistinen, enkä enää muista eilisestä mitään. Kaveerasin mamin kanssa heti aamusta. En tosin ole vielä saanut päivän ensimmäisiä silmätippoja.

   t. Watti

   Poista
 3. Mikset kertonut lääkärille, että britin pitää olla muhkea? Yrität vain pitää siitä huolen, kun vielä hoitoonkin pitää lähteä energiaa kuluttamaan. Voi silmätipat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästelen nyt energiaani ja olen nukkunut univelat pois. Kyllä brittikissan pitää olla paksuposkinen, eihän lommoposkinen britti ole mistään kotoisin.

   t. Watti

   Poista
 4. Oi sentään! Onnea laihdutukselle! Lisse-kisulle kävi aika huonosti siinä hommassa! Lihoi 200 g! Lopetettiin heti siihen. Ei tiedetä, miten siinä niin kävi? Toivottavasti silmä pian parantuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapo-persialaiselle kävi juuri samoin laihiksen alettua, että alkoikin lihomaan. Ilmeisesti laihdutusruoka oli sen verran kevyttä, että Kaapo söi sitä suuremmat määrät kuin normaalia ruokaa. Kyllä silmä on jo vähän parempi, mutta Watti ei tykkää noista tipoista sitten ollenkaan :D.

   Poista
 5. Hyvä että pääsit hyvään hoitoon Watti! Kyllä se siitä paraneepi.

  VastaaPoista
 6. NO voihan! Onhan ollut koettelemus. Ja laihikselle mukamas, niin hoikan näköinen nytkin. Miten kissalle saa silmätipat mukamas menemään? Mulle ne matokuuritkin ovat olleet koettelemus (massamaiset) joskus silloin. Eräs poikaystäväni nielaisi koko matomassan kun kissa vähän heilautti päätään sopivasti :) Kätevä tuollainen kissa-apulainen käsitöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Watti oli oikein kiltti silmätippakuurin aikana, vähän vaan piti pitää kiinni että sai tipat sujautettua. Ihana kun W unohtaa koettelemukset heti. Hyi, vai tuli poikaystävä madotettua kissan kanssa samaan aikaan :D.

   Poista