Sivut

tiistai 15. marraskuuta 2016

Lintulaudan elämää

 Meillä on ollut lintujen ruokintapiste nyt parisen viikkoa. Minä ja Watti olemme olleet ihastuksissamme, nyt voi keittiön ikkunasta katsella läheltä lintujen ja muiden eläinten eloa. Pidän kirjaa kaikista linnuista, joita olemme jo bonganneet. Tutuiksi ovat tulleet mm.
talitiainen, sinitiainen, mustarastas, harakka, hömötiainen ja närhi. Varpunenkin on käynyt automaatilla kerran, mutta toiste se ei ole tullut.

Minua ihastuttaa eniten punarinta, joka käy meillä joka päivä syömässä maahan pudonneita siemeniä. Punarinta on meidän pieni herraslintumme. Se antaa kohteliaasti tilaa kaikille muille linnuille, eikä pidä puoliaan ollenkaan. Minua ihan ärsyttää nuo talitintit ja mustarastaat, jotka hätyyttävät ujommat vierailijat pois. Luin, että punarinnat syövät mieluiten pähkinän murusia. Pitääkin hankkia pähkinöitä jemmaan. Naapurin pihalla näin punatulkkuja. Mitenköhän saisin tulkut houkuteltua meille syömään. Varmaan sapuskan laatuun pitää panostaa.

Kohtelias punarinta


Talitintti
 Meillä asuu myös Hiiri! Sillä on pesä melkein satavuotiaassa kiviaidassa, joka rajaa tonttia. Hiiri pyrähtelee pikaisesti hakemassa linnuilta pudonneita siemeniä ja napostelee ne pesässään.Meillä on myös monta oravaa. Tiedän ettei oravan paikka ole lintujen ruokintapaikoilla, mutta kyllähän nämäkin öykkärit ruokaa tarvitsevat. Toisaalta, meillä on tammi pudottanut satoja kiloja tammenterhoja, joten luulisi että oravat olisivat saaneet muhkeat ruokavarastot jemmattua.Watin päälaki kuvattuna lähikuvalinssillä

 Tänään kaivoimme varastosta pari ledvalotähteä ja laitoimme ne ikkunaan valaisemaan. Samalla putosi kiiltävä joulupallo, Watti pelasi sillä jalkapalloa. Jännä kun kaikki kiiltävä ja rapiseva vetävät kissoja puoleensa kuin hunaja.Leppoisaa loppuviikkoa kaikille, toivottavasti ei tule harmaita loskakelejä enää.

12 kommenttia:

 1. Kauniita lintukuvia. Lintuja on kyllä kiva seurata lintulaudalla. Ja oravatkin vierailevat lintulaudalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintulaudalta lintuja voi katsella lähempää kuin missään muualla. Tietyt personaallisuudet nousevat myös esiin, kuten öykkärimäiset oravat :)

   Poista
 2. Lintuja on tosi kiva seurata. Meillä oli tänään iso porukka pyrstötiaisia. Olipa ihana vierailu. Punatulkkuja oli ennen lunta, mutta nyt niitä ei ole näkynyt. Juuso istuu tanakasti keittiön pöydällä naksuttamassa, kun tintit pörräävät ikkunan takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, pyrstötiaiset on ihania söpöläisiä! Meillä ei sellaisia erikoisuuksia ole näkynyt. Lintulaudat on kissojen televisio, aina löytyy viihdykettä. Wattikin säksättää jos lintulaudalla on kova melske.

   Poista
 3. Lintulautailu on tosi kiva harrastus, siinä kuluu aikaa helposti enemmänkin. Meillä kissat käyvät joskus tarkastamassa automaatin alusen, ettei tulisi hiiriä tai rottia, eipä ole näkynyt, vain pupujen jälkiä on ollut ja yksi orava.

  Vai pelasi Watti jalkapalloa, meillä Sulo tykkää kun sen hännänpään tupsuun laittaa pyykkipojan, uskomattoman paljon iloa siitä sitten saakin!

  Mukavaa viikonjatkoa Sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teillä on rotantorjuntajoukot valveilla :D. Näin viime keväänä kanin kokoisia rottia pihallamme, ja pelkona on että ne palaavat. Ihana Sulo, pitää kokeilla tuota pyykkipoikahauskuutusta Wattiinkin, saas nähdä mitä se sanoo.

   Poista
 4. Samoja lajeja täälläkin bongaillaan. Punatulkutkin vierailivat, mutta eivät kuulu vakioasiakkaisiin. Taas pitäisi lähteä hakemaan ruokatäydennystä, sillä automaatit alkavat tyhjentyä siemenistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkut taitavat asua syvällä metsässä ja hakeutuvat lintulaudoille sitten kun on tosi nälkä. Minunkin pitää hankkia täydennystä pähkinöistä ja auringonkukansiemenistä. Olen huomannut että kaurasekoitukset ei kulu ollenkaan. Luin että joku keltasirkku taisi olla ainoita lajeja, joille kaura kelpaa.

   Poista
 5. Oi miten upea Watti <3 Meidän musta Onni poloinen on jo 13-vuotias ja alle vuosi sitten iski sokeritauti, Onni ei ole enää aivan entisensä. <3 Ihania päiviä teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Watti on kyllä kaunis pikkupantteri :). Voi Onnia, toivottavasti sokeritauti pysyy kurissa :/. Pitääpä katsoa blogistasi Onnin kuvia, mustat kissat ovat heikkouteni :).

   Poista
 6. Oi, Watti on ihana :) Meilläkin lintulaudalla käy paljon porukkaa, punatulkut ovat palanneet kaupunkipihallemme monen vuoden tauon jälkeen. Olen laittanut useamman ruokintapisteen, yksi on siemenautomaatti, jota varten olen tehnyt sekoituksen auringonkukansiemenistä (kuorellisia ja kuorettomia), pähkinöistä (taitavat olla puolikkaita) sekä värin ja vaihtelun vuoksi lisään erilaisia valmiita kaupan sekoituksia. Kauhon sitten isosta muovilaatikosta pikkuämpärillisen joka aamu automaatin täytöksi, saa leikkiä lasten leluillakin tässä puuhassa :)

  Punatulkku näyttää tykkäävän pähkinöistä ja kuorettomista a-kukansiemenistä, mutta automaatilta se ei itse hae, vaan syö varpusten röpöttämiä siemeniä maasta. Pikkuvarpuset kaivavat vain ne pähkinät ja pöllyttävät kaiken muun maahan... hmm. Puhtaanapito jää mulle.

  Muut ruokintapisteet ovat talikakkusia, niissä viihtyvät ainakin tiaiset. Kiva on ollut nähdä myös urpiaisia, viherpeippoja ja tiklejä, jotka ovat yleensä tulleet vasta keskitalvella. Linturuokinta on mukavaa, kun talvella ei pihalla oikein muuta silmänruokaa ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi tänään talven ekat punatulkut! Ai että ne ovat kauniita paksuja punamassuja. Kiitos vinkistä, pitää varata tulkuille noita kuorittuja auringonkukansiemeniä. Sen olen huomannut, ettei kaura kelpaa oikein kellekään :D. Meilläkin ne pikkuvarpuset viskovat kaikki kaurat pihalle, auringonkukansiementen toivossa.

   Lintulaudan seuraaminen on ihanaa. Voisin istua tuntitolkulla vain katselemassa lintuja. Heh, keväällä sitten ruokintapisteen paikalla on melkoinen kaurapelto.

   Poista