Sivut

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Tapettionnea ja vähän pihahommia

Lauantaina meitä jännitti tulla röttelöön: uudet tapetit odottivat meitä. Olimme aiemmin syksyllä maalanneet makuuhuoneen seinät sinisenharmaalla maalilla mutta väri ei miellyttänyt silmää ollenkaan, joten päätimme hankkia seinille tapetit. Emme myöskään kauaa jaksaneet katsoa beigejä jalkalistojamme joten kävimme hakemassa uudet. Tällä kertaa ostimme valkoiset, puiset, yksinkertaisen malliset jalkalistat. Ainakin olemme oppineet ettei rahanmenon kannalta ole järkeä hosua suuna päänä, valintoihinsa on hyvä olla sataprosenttisen tyytyväinen. Uuteen tapettiin olemme jokatapauksessa erittäin tyytyväisiä. Valitsimme Tapettitalon Isoäidin aikaan-tapetin keltakukkaisena. Huone heti muuttui valoisammaksi.

Ennen
Jälkeen
Mummotapetti uusien puisten jalkalistojen kanssa
Olohuoneeseen halusimme Birger Kaipiaisen Ken kiuruista kaunein-tapetin vaaleanpunaisena versiona. Kiurutapetin kuvio on jollain tapaa salaperäinen ja minua myös ainakin hymyilyttää kiurukuvion teatraalisuus. On se vaan niin ihana!

Ennen 

Jälkeen
Ja kiuru vielä uuden jalkalistan kanssa :)
Vietin suurimman osan päivää puutarhassa. Löysin Plantagenista pari patjarikkoa ja yhden ristikin ja ne piti pistää maahan. Eikä suurta daalia/lilja/kurjenmiekka-sipulihyllyä pystynyt ohittamaan ilman että pari pussia tarttui mukaan. Ostin yhden pussin keltaista sarjapäiväliljaa sekä yhden sipulin ruskehtavaa keisarililjaa. Oli kauhean suuri työ kitkeä rikkaruohoja ja myöhiä maata istutuskuntoon. Lisäksi tuli paha mieli kun pari matoa joutui heittämään henkensä kun kukkalapioni osui niihin maan myöhennyksen tuiskeessa. Lisäksi idänsinililjoja piti siirtää parempiin paikkoihin. Minulla ei ollut aikaa tehdä kunnon kohopenkkiä, mutta onneksi maa meidän tontilla on läpäisevää, hiekkaa sisältävää multamaata.
Noukin ympäri pihaa pikkukiviä ja niillä rajasin kukkapenkin

Syksyllä istutin lyhytnäköisesti tulppaaneja talon seinustalle. Nyt täytyy olla sokea jos kävelee tulppupenkin päällä.

Patjarikko on kiva reunuskasvi. Rikot kukkivat touko/kesäkuussa sievin punaisin kukin. Pistin patjarikkojen viereen itämään saxifraga arendsii-hybridipatjarikon siemeniä jotka olin tilannut Chiltern seedsiltä Englannista. Uudessa kukkapenkissä itää myös paketti ensimmäisenä vuonna kukkivia perennoja sekä pussisekoitus erilaisia akileijoja, nimeltä ''Aquilegia Chiltern National Collection Mix''. Myös ruisunikkopussi ja vähän kalifornian tuliunikkoa hujahti penkkiin. No, katsotaan nyt mikä näistä itää.

Sininen kiurunkannus paljastui kun raavin rikkaruohoja pois. Ihania yllätyksiä tulee koko ajan eteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti