Sivut

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Keittiön uusi ilme ja puutarhan mysteerikasvitOlemme vihdoin saaneet keittiön lattian maalattua! Annoin ukolle valinnan vapauden lattian värin suhteen, yllätyin kun hänen valintansa oli räiskyvä punainen. Mutta haluammekin keittiön, jossa on lämmin ja kodikas tunnelma. Ja löytyihän maalikerrosten alta samantyylinen punainen.


Tällainen keittiö oli kun talon ostimme.

Muovimaton alta löytyi lautalattia.
Jehovien vierailuista kieliviä kirjoja, taustalla keittiön lattian värihistoriikki.
Maalasimme seinät valkoisella hengittävällä Greenline-maalilla. Ritva Kronlundin punainen pelargoni-reunusnauha odottaa vielä asennusta katon rajaan. Kunhan olemme saaneet vesiputket vedettyä, tuohon aukkoonkin tulee lautalattiaa. Keittiön olemme jo tilanneet, se saapuu parin viikon sisään. Sitten röttelö on jo asumiskunnossa! Pesulla toki joudumme käymään lähellä sijaisevassa mökissä, mutta eiköhän pesutilatkin hoidu kesän aikana käyttökelpoiseen kuntoon.

Kesä tulee! Lounais-Suomessa lämpötilat olivat auringossa yli kahdenkympin! :)
Etupihan on vallannut keltavuokot, niiden aikakausi koitti sinivuokkojen kukkimisen jälkeen. Piha on muutenkin täynnä kummallisia kasvin alkuja, siellä ei enää uskalla astella vapaasti hienojen kukkien littaamiseen pelossa.
Etupihan kukkaloistoa. Kuvan laatu on surkea, kamera tuli reissuun mukaan, muistikortti ei :/.

Pihalle on ilmestynyt kummallisia nuppuja ja taimia, saa vinkata jos joku tunnistaa :)

 Vajan edestä löysin monta raparperin mykeröä. Aivan ihana löytö, raparperikiisseli on parasta kesäruokaa mitä tiedän.
Bongasin lähes kerrannaisen, 9 terälehtisen valkovuokon.

Minua kokeneemmat puutarhurit sanoivat että tämä taitaa olla särkynyt sydän. Toivottavasti en joudu pettymään, särkynyt sydän on ihanan herkkä kasvi.

Vielä yksi mysteeri, tämä on kyllä joku, mutta mikä?

Kotiin tullessani minua odotti jo pari viikkoa odotettu kirjekuori. Tilaamani keltaisen puuvartisen pionin (Paeonia lutea var. ludlowii) siemenet olivat saapuneet! Ihmettelin miksi pussi oli jotenkin kostea, mutta pian asia selvisi: pionin siemeniä on säilytetty pakkasessa ja ohjelappunen kehoitti laittamaan siemenet heti multaan ja kylmäkäsittelyyn. Pionin kasvatus ei ole nopeaa hommaa: siemenet vaativat 2-3 kuukauden kylmäkäsittelyn kahteen otteeseen. Saas nähdä saanko siemenet itämään.4 kommenttia:

 1. Mahtavan värinen lattia! Mitä maalia käytitte? Meillekin tulossa punainen, kunhan sähkäri saa hommansa tehtyä ja me vielä "muutama" pikkunypläys.
  Noista aluista en osaa sanoa, ehkä sitten kun on vähän kasvaneet.. Meilläkin on täällä vaikka mitä perinnekasveja, ja osa noista näyttää hyvinkin tutuilta.. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Tuo maali taisi olla jotain perus Tekno-Coloria. Se oli kyllä hyvää maalia kun toista kerrosta ei edes tarvittu, toisin kuin noiden meidän harmaitten lattiamaalien kanssa. Niinpä, pakko vielä malttaa odottaa vähän aikaa niin saa tietää noiden vanhojen kasvien nimiä..

  VastaaPoista
 3. Hei! Hieno lattia. Satutko muistamaan, mikä sävy on kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ihan muista tarkalleen sävyä, mutta veikkaan että kyseessä oli Teknoksen sävy T4008. Rautakaupan sävynäytekorteista saa väreistä paremman kuvan :).

   Poista