Sivut

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Uudessa talossa

Viime viikot ovat olleet kiireisiä: piti pakata ja hoitaa muutto kaksistaan ilman apuvoimia. Salilla ei tarvinnut käydä kun kantaa kymmeniä painavia laatikoita pitkin mantuja. Vieläkin täällä on purkamattomia laatikoita, mutta onneksi koti on kuoriutumassa kaiken kaaoksen alta.


Minun ihana työhuoneeni! Kyllä nyt kelpaa tehdä käsitöitä kun on tilaa. 

Hallittu kaaos..
Löysimme Tapettitalosta ihanan Kirsikankukka-tapetin huokeaan hintaan. Ajattelin tapetoida tämän keittiöön, kunhan laatikoiden tyhjentämiset alkavat olla pulkassa.
Tämäkin on vienyt aikaani. Bongasin tämän ristipistotyön pari kuukautta sitten englantilaisesta verkkokaupasta ja se lennähti ostoskoriin välittömästi. Ei voi olla myrtsi jos näkee tuon mairean hymyn heti aamulla.

Pihamaa

Kipaisin nopeasti pihalla. Hullun leima on taattu kun sateessa säntäilee pitkin pihamaata ottamassa kuvia ruohonkorsista... toivottavasti kesällä puut saavat lehtiä sen verran, ettei kaikkia touhujani huomaa :D. 

Talon reunustoilla kasvaa jotain angervoa, niiden täytyy lähteä koska kuntotarkastaja sanoi ettei hirsitalon reunustoilla saa kosteusvaurioriskin takia kasvaa mitään pensaita. 

Omenapuita ei ole leikattu pariin vuoteen, se on lisätty työlistalleni. Omenan lajike on kuulemma joku talviomena. Netistä olen tutkinut Hirvensalmen taimiston valtavaa omenapuuvalikoimaa ja sormia syyhyttää kaikki vanhat, perinteiset lajikkeet, joita ei jokaisesta taimikaupasta löydy. Toisaalta pihalla kasvaa puita jo liikaa, joten voi olla vaikeaa löytää uudelle omenapuulle paikkaa.

Pihalla on nurmikon sijaan sammalta! Kuulun sammalen ihailijoihin: se tuntuu varpaiden alla ihanalta, eikä sitä tarvitse ajaa ruohonleikkurilla. Minua jo neuvottiin että kalkissa saamme sammalen tapettua, mutta ei kiitos sellaisille suunnitelmille. 


Eilen oli pakko saada kevätkukkaasetelma portaalle! 

Talon juuressa kasvavia krookuksia

Lumikelloja <3

Watti uudessa kodissaWatilla oli haasteelliset ensimmäiset kaksi päivää uudessa kodissa. Kaikkialla oli korkeita laatikkopinoja ja ihmiset ryntäilivät edestakaisin suurella metelillä. Hiekkalaatikkokin oli tunnin verran kateissa, kunnes Ukko tajusi sen unohtuneen vanhalle asunnolle ja pinkaisi hakemaan sen. 

Perjantaina töistä tullessani löysin Watin pienenä mustana kissakeränä saunan ylimmältä lauteelta ja sitä piti sylitellä jonkin aikaa kunnes se reipastui. Onneksi nyt Watti on jo oma itsensä, ja uskaltaa nukahtaa kissatorniinsa ja onpa se laukannut maha hölskyen pallonkin perässä pitkin käytävää. 


Eilen oli aikaa tehdä pieni asetelma. Ukko nimesi sen Wattialttariksi. 

Näytän tämänkin ristipistoprojektini. Eikös olekin upeat värit! Olen jo tehnyt n. 600 pistoa vasemmasta yläkulmasta, eli tällä hetkellä on vain tilkku taivaasta näkyvissä. Tämä tulee valmistumaan vissiin parin vuoden päästä... Tässä mallissa kukkia ja tipuja on niin paljon, että tulee onnistumisen tunteita aina yhden sivun valmistuessa. 

20 kommenttia:

 1. Kyllä muutossa on hommaa. Omastani on pian 18 vuotta, joten olen jo siitä tokentunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 18 vuotta onkin juuri sopiva kodinvaihtoväli! :D Meillä on ollut puolen vuoden sisällä kaksi muuttoa.

   Poista
 2. Muutto on aina rankkaa puuhaa, mutta tuleepa ainakin nurkat putsattua viimeisen päälle.
  Eiköhän Wattikin pian totea, että uusi koti on entistä ehompi.
  Mahtava ristipistotyörupeama. Noiden kanssa kyllä tahtoo käydä niin, ettei millään malta lopettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, purkaessa löytää vaikka mitä turhaa kampetta. Kirppikselle vietävä kasa kasvaa, mutta pääsee sentään roinasta eroon. Ikävä kun olen hamstraajatyyppiä, tilojen täyttäminen on bravuurini.

   Watti nukkuu vihdoin, kahden päivän univelka raukalla <3

   Poista
 3. Olen muutoallerginen ja siksi yritän muuttaa harvoin :) Onneksi Watti on jo kotiutunut, muutot lienevät kissoillekin haasteellisia. Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja jos muuttamisessa ei ole jo tarpeeksi, vielä vanhan asunnon loppusiivous. Äsken kuurasin siellä parisen tuntia hiki hatussa. No, elämä voittaa jo :).

   Watti ei vielä tiedäkään että eilen pihalla kulki ilveksen kokoinen ruskearaidallinen katti omistajan elkein. Toivottavasti se ei tule uhittelemaan Watille kuistin ikkunaan.

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin ja uudelle pihalle. Kyllä on täälläkin välillä sellanen olo, että muut kahtoo kummaksuen. Maanviljelijät jyrräävät traktoreilla pihan ohi kiire kantapäillä ja tämän talon "emäntä" vaan kulkee kamera kädessä ja näpsii kuvia. Tunnustan että olen joskus piilottanut kameran selän taa, kun sama traktori menee jo kolmatta kertaa ohi... No jokainenhan saa tehdä pihallaan mitä lystää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa outoa jos kameralla kuvaamista pidetään niin poikkeuksellisena että pitää ajaa monta kertaa ohi :O. Valokuvaaminen on hauska ja hyödyllinen harrastus, ehkä kyylien pitäisi kanssa kokeilla :). Eiköhän meidänkin naapurit pian totu siihen että tämän talon emäntä ryömii kamera kaulassa kukkia kuvaten..

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin! On varmaan ihanaa tutkia, mitä kaikkea uudelta pihalta alkaa putkahtelemaan.

  VastaaPoista
 6. Oi, ihanalta näyttää teiän uus koti!:) ja upee ristipistotyö! T.Mirka

  VastaaPoista
 7. Onnea onnea! Hyvä jos Wattikin on kotiutumaan päin, olette päässeet pitkälle muuttotouhujen kanssa. Ihanaa, uusi ja jännittävä piha! Mahtavaa odottaa mitä kaikkea sieltä nousee. Meilläkin kirsikkapuuta keittiössä ja siihen ei koskaan kyllästy :) KOvasti ihastelen noita sinun ristipistotöitä, aivan käsittämättömiä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkapuu on kyllä ihana tapetti, se on kivan valoisa ja pirteä. Nyt kun kuopsutin pihalla, löysin narsissin alkuja nyt ainakin ja kolme pionia joista yksi on tosi korkea. Jännittäviä aikoja :)

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin! Ihania kukkijoitakin pihalta löytyy, tottakai niitä täytyy kuvata =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdin jo inspiroitua pihan tammista ja kaivoin Metsäpuutarha-kirjan esille. Taitaa olla mennyttä se ''iisisti ottaminen'' :D.

   Poista
 9. Onnea kotiin. Nyt osaan odottaa puutarhan päivityksiä sekä teiltä kotoa sekä mökiltä. Tapetin perusteella myös remonttipäivitystä on tulossa. Ihania kulkijoita pihalta löytyy, yrittäkäähän siirtää angervot parempaan paikkaan ja ehkä puita voi hieman vähentää jos niitä on paljon.
  Muistakaahan myös levätä ettet ota itsellesi liikaa tekemistä ulkona tai sisällä, mutta hyvältä näyttää ja kuulostaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki jää ikävä kyllä vähän heitteille nyt joksikin aikaa :/. Toivottavasti ehditään se sauna saada aloitettua kesän aikana.

   Angervot on tosiaan pahassa paikassa.. ainoa paikka minne ne voisi laittaa taitaa olla pihan rajalla. Jos ei löydy paikkaa niin aion laittaa facebookin perennavaihtoon.

   Poista