Sivut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Kukkakierros ja tapetointia

 Koko viikon on ollut aivan ihana, aurinkoinen sää. Päätin käydä pupupöksyisen Watin kanssa pihalla kuvaamassa kukkijoita ennenkuin ne lakastuvat.

Minulla on jo tiedossa hyvä paikka tulevalle kukkapenkille. Heti pihalle tultaessa vasemmalla puolella on kaunis kallio. Sen juuressa on kaunis kaareva sammalläntti, jonne paistaa iltapäiväaurinko, täydellinen paikka keskikokoiselle kukkapenkille! Nyt vielä pitää miettiä tarkoin mitkä kasvit saavat muuttaa Röttelöstä tänne. Ainakin ne herkimmät ja kauneimmat saavat tulla tänne ihan suosiolla.. Harmittaa jos Röttelön kukista on iloa vaan ohikulkeville mökkiläisille.


Watti esittelee kukkapenkkiä. 

Täällä on ihana kokoelma krookuksia.

Pikkuiset narsissit aikovat kukkia omenapuun juurella!

Muutama kalpea sinivuokkokin löytyi.

Ruusut tekevät jo lehtiä! Jännää nähdä mitä lajikkeita ruusut tulevat olemaan,

Ihanaa, raparperipenkkikin löytyi. Kesällä saamme siis raparperikiisseliä.

Kalliolla kasvaa kauniita mehikasveja (?). Olisi hauska koota kallion päälle muitakin kivikkokasveja, kuten kissankäpälää tai kivikkosuopayrttiä.Mitähän nämä sievät pienet valkoiset kukat ovat? Talon vieressä niitä on sammaleen seassa aika paljon.Minua ei enää harmita että nämä orvokit olivat niin kalliita, Ovathan ne kukkineet kauniisti jo monta viikkoa!

Tapetointikriisi

Teimme tyhmyyksissämme megamunauksen kun ostimme eri painoksien Kirsikankukka-tapettia. Myyjä vielä kertoi meille että rullissa on pieniä sävyeroja, nyökyttelimme vaan että juu, kyllä me osaamme sutia tapetit seiniin niin, ettei eroja huomaa. Kun halvalla kerran sai.

 No, eilen aloitimme kovalla vimmalla tapetoida ruokahuoneen seinää, mutta jälki oli niin rumaa, että kaikki oli revittävä pois. Vaikka pohjatyöt oli tehty niin hyvin kuin mahdollista, kaikki pienet röpelöt erottuivat Kirsikankukan läpi ja ilmakuplia ja ruttuja synti kuin sieniä sateella. Rullista ei tule riittämään pisimmälle seinälle, joten ajoin rautakauppaan tilaamaan samanlaista vaaleata, röpelöistä kuitutapettia kuin mitä ruokahuoneessa jo oli. 

Tämän verran sain tapetoitua oviaukkoon. En viitsi laittaa lähikuvaa, voi olla että revimme tämänkin pois :D.

Meidän ei pitänyt alkaa tekemään mitään remontteja ainakaan heti, mutta niin se homma vaan lähti lapasesta. Ukko huomasi tämän Vallilan tiputapetin ja kysyi haluanko tämän, siinä kun on niitä tipuja. Sanoin että joo haluaisin.. ja lopputulos on onnistunut! 

Tämä on tiivistä, helppoa muovitapettia, mutta hengittämättömyys ei sisäseinässä tee haittaa. 

Tiputapetti lähikuvassa


Watti on nyt kuin kotonaan. Sillä on seurattavana viihdettä heti kun ikkunasta ulos katsoo. Pihalla pomppii kengurun kokoisia rusakoita, paisteja (kyyhkysyä) kujertelee puissa ja oravat kipittävät pitkin aitaa. Isoa ruskeata raitakattia ei ole näkynyt nyt viime päivinä joten reviiri on turvattu.8 kommenttia:

 1. Kunpa meilläkin jo alkaisi pihassa kukkia! Pitääkin käydä tänään tarkistamassa tilanne. Viimeksi su kävin katsomassa ja ei ollut vielä mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tulee oikein rytinällä :). Toivottavasti sitä uutisoitua takatalvea ei tule :/.

   Poista
 2. Ihanan keväisiä kuvia. Meillä kevätkukat eivät vielä kuki, mutta perässä tullaan. Kaunis tapetti! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on se ihanan hohtava tapetti :). Nyt täällä sataa, kevätkukat ei tykkää siitä hyvää.

   Poista
 3. Jännää mitä kaikkea ihanaa sieltä maasta nouseekaan, nyt jo ainakin vaikka mitä. Harmi tuota tapettiongelmaa, mutta ainakin tuo lintutapetti on hyvin kaunista!! En tiedä mikä tuo valkoinen ihana kukka on, se on niin nätti. Voisiko olla joku luonnonkukka? Lainaan juuri metsäkasvit-kirjaa, luen sen läpi ja arvailen sitten tänne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minunkin mielestäni se lintutapetti sopii hyvin keittiöön, se tuo vähän hohtoa päivään :). Varmasti se valkoinen kukkanen on joku luonnonkasvi, ihmettelin kun niitä alkoi nousta kukkimaan jo hyvissä ajoin ennen lumikellojen kukintaa. Jännää, minunkin pitää selata se Metsäkasvio-kirjani läpi jos mysteeri selviäisi!

   Poista
  2. Selvisihän se mysteeri :D. Se on kevättaskuruoho. En ole ennen kyllä nähnyt tuollaista kukkaa :).

   Poista
  3. Samaan tulokseen tulin myös, kevättaskuruoho, tosi nätti!

   Poista