Sivut

lauantai 8. elokuuta 2015

Mysteeriruusunen

Olen taas lyhyellä kirjoitustauolla sen ajan kun toivun leikkauksesta. Kipuja on vieläkin paljon mutta eilen ilokseni pääsin vihdoin kotiin toipumaan. Olin viikon aikana ikävöinyt Wattia, mutta onneksi Ukko lähetti minulle paljon kuvia ja videoita. Kuulemma watilla oli kauhea halipula koko viikon ajan. Heti kun eilen astuin ovesta sisään, näin Watin minuun selin päin kissatornissa. Kutsuin Wattia, jolloin sen pää kääntyi kuin salama. Silmät laajenivat hetkeksi kuin kissa ei uskoisi silmiään. Sitten sanoin: ''Watti kulta!'' Sitten Watti loikki kuin rasvattu salama syliini ja lepäili siinä hetken. Jälleennäkeminen oli siis suloinen <3 :).

Ukko on saanut reippaana poikana sauna & pesutilojen remonttia etenemään. Hän on käsivoimin kaivanut pesutilasta ja saunasta maata ylös n. 50 cm. Mukana oli kuulemma paljon valtavia kivilohkareita, jotka piti rautakangella ängetä ylös. Ukkoa ilahdutti huomata se, että saunan piipun alla on kunnon betonivalu, jota ei tarvitse purkaa. Rakennus oli siis alunperinkin rakennettu laadukkaasti ja hyvin. Ladon betonikivijalka oli muutamasta kohtaa halkeillut, ja ne piti valaa uudelleen korjauslaastilla. Kirjoitan projektista lisää kunhan saan Ukolta kuvia :).

Terassin takaata olin aiemmin löytänyt mysteeriruusun. Ukko otti minulle muutaman kuvan puhjenneesta kukasta. Mummon ruusukirjasta löysin yhden kuvailun, joka voisi täsmätä ruusuuni. Olisiko se damaskonruusu Celsiana?Minua odotti ruokapöydällä Korpikankaan sipulikuvasto. Tuollaiset selkeät ja värikkäät kuvastot ovat hyvin vaarallisia. Kuvasto oli jonkin aikaa koskemattomana, kunnes lankesin ja illalla sitten jätin tilauksen. Tällä kertaa tilasin enimmäkseen kasvitieteellisiä tulppaaneja, ankaran sahramia, kevätkurjenmiekkaa ja Balkanin vuokkoa. Onneksi paketti tulee vasta joskus syyskuussa, ehkä sitten jaksan itse hissukseen istuttaa sipulit.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa, Watti sai mammansa ja mamma Wattinsa. Eiköhän se välillä vähitellen helpota kummallakin. Meidän Juusosta näkee mammankaipuun pitkälle, kun se asettuu syliini rapsutettavaksi jo päivänäkin poissaolon jälkeen. On kyllä kiva tulla kotiin, kun tuntee olevansa lämpimästi tervetullut.
  Ihan kamalia houkutuksia tuollaiset sipuliluettelot. Vielä en ole sortunut, mutta se päivä kyllä tulee. Eikä auta, vaikka heittäisi luettelon roskiin. Se on jo jäänyt jonnekin takaraivoon kolkuttelemaan. Onneksi sipuli-istutusten kanssa ei ole vielä mitään kiirettä. Ehdit saada itsesi parempaan kuntoon. Älä kiirehdi suotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Juuso-reppanaa :D. Tekin varmaan Juuson kanssa olette niin symbioosissa, ettei Juuso osaa olla oma itsensä ilman mammaa. Watti kuulemma ei edes hepuloinut kun olin poissa, nyt se jo kirmaa häntä kaarella monta kertaa päivässä.
   Niinpä, nuo sipuliluettelot... minulle ei riittänyt tuo Korpikankaan tilaus, vaan aamulla päädyin Exotic Gardenin sivuille ja klikkailin kivoja tulppaaneja ostoskoriin, kunnes järjen valo syttyi ja suljin koneen. Ei sille sipulimanialle vaan mitään voi vaikka yrittäisi. Syksyllä sitten kuitenkin paniikissa juostaan ympäri pihaa lapion ja valtavan sipulisäkin kanssa.

   Poista
 2. Voi tulin juuri katsomaan miten olet toipunut. Itku, kipuja. Voimia kovasti, toivottavasti paranet pian. Joka kerta hätkähdän tuota punaista taloa, se on kyllä ihana. Wautsi tuo tilaus korpikankaalle, makeita juttuja tilasit. Laita ukkokulta istuttamaan :) Mysteeriruusun kukka näyttää ihan Mustilanruusu Mineteltä. Tuoksuuko sitruunalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, heti kyllä tuli asutun näköinen talo! Entinen oli kuin kummitustalo :D. Luulen että jo kuukauden päästä on paljon parempi olo, kun vähitellen alkaa liikuntaa lisäämään ja kivut häviää :) Noissa sipulikuvastoissa on muuten upeita tulppaaniuutuuksia, saas nähdä jäikö ainoaksi tilaukseksi se Korpikangas. Oi, Minettehän se ruusu taitaa sittenkin olla! En muista oliko siinä sitruunainen tuoksu, mutta ihana tuoksu se kyllä oli. Sateinen kesä mädätti kaikki muut nuput :/. Suuri kiitos analysointiavusta :).

   Poista
 3. Ruususi on mitä ilmeisemmin Rosa 'Minette', eli mustialanruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko olla, kun googlasin niin selvisi että Minette pärjää kuulemma vähällä hoidolla ja vaikka minkälaisessa maassa. Ja sateisena kesänä nuput mätänee, eli kuvauskin täsmää minun ruusuuni :). Ihanaa, sehän on oikein vanha ruusulajike.

   Poista
  2. Todella ihana ruusu ja sen tuoksu on, pensasruusun kyseessä ollessa, yksi parhaimmista. Aurinkoisena, lämpimänä ja vähäsateisena kesänä se otollisella kasvupaikalla on valtoimenaan täynnä kukkia.

   Poista