Sivut

tiistai 18. elokuuta 2015

Kärhö, viiden vuoden projekti

Minulla on vähintäänkin parin vuoden projekti siemenestä kasvatetun kärhön kanssa. Ostin viime vuoden keväällä kolmen eri kärhölajikkeen siemeniä. Laitoin siemenet sekaisin (virhe!) ja jääkaappiin kylmäkäsittelyyn. Muistaakseni syksyllä sitten laitoin multiin kaikki käypät siemenet ja kyseenalaisen hoidon luonnonvalinnan kautta yksi selvisi hengissä. Kärhölläni on kovin pitkät juuret ja se aivan innostuu aina kasvuspurttiin ruukun vaihtojen yhteydessä. Aion pelata varman päälle ja ottaa kärhön ennen halloja takaisin sisälle. Kärhökokeilu on jo nyt tullut kalliimmaksi kuin se jos olisin ostanut taimen taimistosta :D.

Kärhö on tilausvahvistusta uudelleen silmäiltyäni joko clematis alpina, clematis addisonii, tai clematis japonica. Toivon että kärhöni on vaihtoehdoista ensimmäinen. Japanilainen kärhö ei muistaakseni kestä Suomen talvia, eikä välttämättä tuo toinenkaan vaihtoehto.

Parvekkeella yksi kolmesta tomaattipensaasta yrittää jo päästä yläkerran naapuriin. Toivottavasti ehdin saada satoakin, nyt vasta on tullut kukkia.

Ukko ja röttelön kukat

Ukko otti minulle muutaman kukkakuvan röttelöllä ollessaan. Nyt siellä kukkivat ukonhattu, auringontähdet ja leimut. Myös siemenestä kasvatettu ruusumalva on alkanut kukkia.


Joskus kirppiksillä on myytävänä perennojen taimia. Tämänkin syyskaunosilmän ostin viime vuonna kai 50 sentillä.

Ruusumalvat
Auringontähdet ovat pörriäisten suosiossa.

Watti

Watti on jo liiankin tottunut siihen että olen kotona koko ajan. Eilen kävin suihkussa ja jo senkin aikana sille tuli ikävä. Ikävöidessään Watti kantaa lempihiirensä esim. sängylle ja mouruaa siellä: ''mami tule takaisin, katso mitä sinulle toin''.

Watilla on sopivasti pienet pirun sarvet <3.

Eilisen taidonnäyte, miten tällaisessa asennossa pystyy hengittämään?
Tänään nukutaan reisi ulkona.

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä toipumiseen! Aikamoinen kärhöprojekti! Talosta on tullu komea maalauksen jälkeen. Selailin noita aiempia juttujasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulisi suru puseroon jos näin pitkällä kärhöprojektia tapahtuisi jotain peruuttamatonta :). Kiitos, talo on meidänkin mielestä nyt kuin uusi!

   Poista
 2. Minä kans huomasin tuon maalauksen, aiemmin ei tainu olla vai muistanko ihan väärin. Kivasti on kukkinu sulla nuo ostokkaat, mun viime vuotiset ei vielä kukkineet, oisko lannan puutetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuli kyllä hyvää jälkeä ja nopeasti kun oli talkooporukka :). Edellisen asukkaan lapsi kertoi että tuossa röttelön maassa kasvaa rehottaen mikä tahansa kasvi.. En tiedä mitä ihmelantaa mummo oli maahan laittanut.

   Poista
 3. Onhan tämä kasvi-innostus välillä aikamoista hölmölän hommaa; kokeilla pitää, maksoi mitä maksoi. Mutta kyllä ne onnistumisen hetket ovat sitten rahassa mittaamattomia.
  Watti on niin herkullinen kissa. Pitää järjestyksen talossa, ettei piika pääse liian helpolla saikullakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja voisihan sitä rahansa paljon hölmömpiinkin asioihin sijoittaa. Mielestäni kasviharrastus onkin harrastuksista paras :).

   Watin läsnäolo välillä käy hermojen päälle kun on kotona koko ajan. Watille pitää koko ajan kalastaa hiirileluja kaappien alta ja katsoa hurjaa rallia joka rypistää kaikki matot :P.

   Poista
 4. Voi miten suloinen kärhövauva ja Watti tietty<3 Rahaa ei kannata aina niin murehtia, tärkeintä on saada itse kasvatettua pienestä siemenestä suurta elämää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhövauva on söpö ja oikein vahva <3. Googlasin että taitaahan se olla nimenomaan alppikärhö. Jota saa kaupoista nyt jopa alle kympillä, heh.

   Poista
 5. Vai Watilla sarvet.... :) Ihana kisu! Teidän talo on nyt kaunis kuin kukka! Oikea punainen! Vai kärhöjä siemenestä, se on jaloa puuhaa kyllä ja kun ne viimein maahan saat ne varmaan vaivasi korvaa kauniisti kukkimalla ja sitä ei voi rahassa mitata! Vai on isäntä kukkakuvat ottanut, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Watille kasvanut pienet sarvet, sopii sen riiviön imagoon <3. Eilen piti oikein itse kantaa se nukkumaan kun se oli lankojeni kimpussa. Niinpä, haaveilen että kärhövauva olisi ensi kesänä jo siinä määrin kasvanut että saisin sen istutettua ulos :).

   Poista
 6. Hih tuota kärhönkasvatusta, mutta kyllä ihailen sinua kun jaksat kasvatella noin pitkään. Tuntuu varmaan oikein erityiseltä sitten! Huikean hieno tomaatti partsillanne. Toivottavasti voit jo paremmin ja paranet pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvattaisin vaikka mitä jos asuisi ihan vakituisesti omakotitalossa, kerrostalossa tulee välillä tila vastaan :D.

   Pelkään että tomaattiprojekti ei ole kovin onnistunut, siellä on nyt muutama pieni kirsikkatomaatti tulossa, mutta ehtiiköhän kaikista kukista kehittyä samanlaisia kun syksy tulla jolkottaa :/.

   Kiitos, kyllä tässä on päivä päivältä parempi olo. Pitää vaan malttaa olla rehkimättä, kyllä se puutarha siellä odottaa :).

   Poista