Sivut

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Talo maalattu!

Koko viime viikko oli täynnä hälinää ja stressiä siitä, saadaanko hankittua oikea määrä pensseleitä, kaapimia, käsineitä ja muita tarvikkeita. Lauantaina aikaisin aamulla meille sitten nuo reippaat talkoolaiset saapuivat eikä aikaakaan kun talon maalaus oli jo hyvässä vauhdissa.

Tämä oli lähtötilanne, kulahtanut öljymaali oli raavittu pääpiirteittäin pois Metabo-maalinjyrsimellä. 
 Talo maalattiin Tikkurilan Teho-öljymaalilla. Asiantuntija tunnisti vanhan maalikerroksen juuri samaiseksi maaliksi, joten päädyimme valinnassamme samaan maaliin. Kuulemma monissa vanhoissa puutaloissa ja restaurointikohteissa suositaan samantyyppisiä öljymaaleja. Sävyksi halusimme italianpunaisen, joka on hieman lämpimämpi sävy kuin perinteinen faluninpunainen. Onneksi haja-asutusalueella saa maalata talonsa sen sävyiseksi kuin haluaa, vaikkapa sitten ampiasraidalliseksi tai vaaleanpunaiseksi :).

Ikkunanpuitteet maalasimme eilen ikkunamaalilla. 

Pihan toinen palava rakkaus on lähes samaa sävyä talon kanssa :)

Tein talkooporukalle kahvitauon herkuksi ahvenanmaan pannukakkua hillon ja jäätelön kera. Resepti on hieman työläs, mutta on täyttävämpää kuin perinteinen pannukakku.

 Watti

Watin kanssa olemme tehneet joka päivä vähintään yhden kävelylenkin. Yleensä heti kun olen saanut aamiaisen syötyä, Watti joko itse maukuu oven edessä tai sitten sitä kutsuessani juoksee valjaiden laittoon lauhkein silmin.

Nyt Watinkin kelpaa tepastella juuri maalatun talon vieressä.

Tänään on toistaiseksi ainoa aurinkoinen päivä lomamme aikana, joten nyt ei valiteta kuumuutta.  Kosteat kelit  ovat sentään parantaneet Watin nenän rohtuman, joka sitä vaivaa aina talvisin ja syksyllä. Joskus jouduin laittamaan Bepantheneä vastahakoisen Watin nenään.

Nyt pihahommat kutsuvat! Kamerassani on valtava määrä kukkakuvia Sametti Hortensialta saamaani ihanaa kesäkukkahaastetta varten, alan kirjoittaa kukkapläjäystä piakkoin :).

4 kommenttia:

 1. Voi onnea! Me ei saatu aikaiseksi edes terassin maalausta, jospa ensi kesä olisi kuivempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattomat kelit ollut, ei ihme että monilta jäi maalaukset haaveeksi. Meillä kävi onnenkantamoinen kun talkooviikonlopuksi valikoitui ainoa kuukauden poutapäivä..

   Poista
 2. Wau! Kylläpä talon ulkonäkö muuttui! Ihanan näköinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Minäkin joskus yllätyn: ''onko tämä meidän talo?'' :D

   Poista