Sivut

maanantai 25. toukokuuta 2015

Raatamista ennen taukoa

Leikkaustani aikaistettiin päivällä. Onneksi aikaistettiin, sillä en halua ylimääräistä aikaa stressaamiselle ja kauhuskenaarioiden miettimiseen. Huomenna omistaudun matkalaukun pakkaamiseen ja yleiseen oleskeluun. Watti pääsee viikoksi hoitoon hyvään ja kissoja rakastavaan kotiin.

Iskä oli uurastanut lauantaina kuin heinämies. Koko saunarakennus oli tyhjennetty betonimurikoista ja mujusta. Olemme hyvin kiitollisia, kohta voi saunan rakentaminen alkaa.

Sunnuntaina olin niin sanotusti viimeisen kerran röttelöllä raatamassa. Aloitin pihahommat yhdeksältä aamulla, ja taisin lopettaa vasta iltapäivällä viideltä ja loppupäivän köpöttelinkin kuin vanha mummo. Tässä on lista mitä kaikkea tein:

1. Pionien istutusta. Otin Pionien kodin ohjeesta vaarin ja kaivoin pellosta ja vajan vierestä saven sekaista muhevaa maata ja tein kuolanpionille ja Monsieur Jules Elielle pioniystävälliset kuopat.

Kuolanpionin päädyin ostamaan isona taimena, siemenestä kasvatetut taimet kuolivat :(.

Monsieur Jules Elie aikoo kukkia tänä kesänä jo :).
2. Tiikerililjapenkki. Kaivuujätettä heivatessani aidan viereen, satuin katsastamaan tien puoleiseen ojaan. Siellä oli lauma tiikerililjoja karanneina! Viime vuonna sain siirtää samasta paikasta vain yhden liljan, nyt niitä oli pilvin pimein.
Tiikerililjat pääsivät ojasta allikkoon, iiristen viereen asumaan.


3. Aikuisikään ehtineiden taimien siirtämistä. Vauvapenkin unikot olivat jo kasvaneet isoiksi, siirsin niitä sinne sun tänne.Nyt taas sitä ymmärtää miksi niitä nimilappuja kannattaa käyttää. En tunnistanut vauvapenkin asukeista kuin unikot. Tämäkin on joku mysteerikukka.
 4. Ruusupapuja. Istuttelin ruusupavun taimia, mummo sai mökilleen myös pari tainta.


 5. Kopioin istutuksen kirjasta. Eva Robildin Perennat kotipuutarhassa-kirja on ollut minulle suuri apu penkkejä ja kukkavalintoja miettiessäni. Kirjassa löytyy ohjeet ja esimerkit sopivista kasveista paikkaan kuin paikkaan.

Yhdellä sivulla oli tällanen kuva: röyhytattaren vieressä kasvoi vuorikaunokkia ja lupiinia.


Oma tattareni alkaa nousta alppiruusun vierestä. Siirsin sen eteen vuorikaunokit sekä suopayrtit.
 6. Kivikkopuutarhan perustamista. Jo jonkin aikaa olen halunnut perustaa kivikkopuutarhan jossa kasvaa pieniä ja sitkeitä kasveja. Kärräsin hiekkaa ja kaivuuhommissa löytyneitä kiviä kasaan ja sirottelin hieman multaa päälle. Kylvin ainoastaan mäkitervakkoa ja ketoneilikkaa. Aika näyttää onnistuinko tekemään paahteisen paikan kasveille miellyttävän kasvupaikan. Pienihän tuo kivikasa on, mutta voimat alkoivat tuon tekemisen aikana jo ehtyä..Laitoin kylvöksen myös tien viereisen kiven päälle.

Väsymyksen kolme eri sävyä, Watti esittelee

Jutun aiheista alkaa olla puutetta :D.

Tämä on syvä, nautinnollinen henkäys päivän päätteeksi: ''Olipa raskas päivä, kohta on treffit Nukku-Matin kanssa''.

Kaamea kooma. Edes hiiren heittely eikä metelöinti herätä Prinsessa Ruususta.

Tässä filosofoidaan ja rauhoitutaan. ''Huoh, olipa pikavisiitti taas. Elämä kulkee radallaan, niinkuin nämä maisematkin''.8 kommenttia:

 1. Onnea leikkaukseen! Mahdottoman määrän puutarhahommia teit, ihania karkulaisia ruotuun kukkapenkkiin laitoit! Meillä kuolanpioni kasvaa hyvin myös siementaimista ja siis siementääkin erittäin kiitettävästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Nämä karkulaiset on aivan ihania, mutta onhan siinä hommaa niitä koko ajan olla pelastamassa. Kuolanpioni on mielestäni yksi suloisimmista perennoista, niiden kukatkin on tosi söötit. Toivotaan että minun taimeni siementää yhtä ahkerasti kuin teidän kuolanpioni!

   Poista
 2. Ihana Watti autoilemassa. =) Seuraako se aina maisemia autossa matkustaessaan? Oletpa ollut todella ahkera puutarhapuurtaja. Tsemiä leikkaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Kyllä, Watti tykkää ihailla maisemia aina autolla matkustettaessaan. Se ensin jyskyttää päätään kopan kattoon ja rääkyy kunnes avaan sille luukun. Kun se on ihaillut tarpeeksi maisemia, se oma-aloitteisesti palaa takaisin koppaan.

   Poista
 3. Voi onnea leikkaukseen, pidän täällä peukkuja! Olet ollut hurjan ahkera, monta ihanaa projektia. Kivikasa on söpö, siitän tulee hieno. Pioni oli myös tosi kaunis, googlasin kuvan. Toivottavasti Watilla menee hyvin hoidossa, söpöliinillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minäkin toivon että kaikki menee hyvin! :) Postailen sitten että alkaako kivikasassa näkymään elämää. Ihana on ainakin kokeilla eri juttuja, joskus voi onnistuakin. Watti pääsee ihan kuningatarmaiseen hoitoon, hoitajat olivat eilen jo rakentaneet sille petiäkin valmiiksi.

   Poista
 4. Onnea leikkaukseen täältäkin. Aikamoisen urakan olet saanut tehtyä, mutta kun vauhtiin pääsee, niin silloin tulee valmsita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jo alkaa jännittää, mutta kyllä se siitä sitten :). Toipumista vaan leikkauksen jälkeen.

   Poista