Sivut

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kiurun yllättävä perhosmetsästys

Viime viikonloppu oli työntäyteinen. Sain vihdoin tapetoitua keittiön katon rajaan pelargonireunuksen, siitä oli puuttunut 40 sentin pätkä. Olen tyytyväinen lopputulokseen, tuosta ei edes huomaa että tapettia on katkottu. Seuraavana työlistalla ovat katto ja jalkalistat.Eteinen on edennyt. Tapetoimme Apollo-tapetilla kaikki eteisen seinät lukuunottamatta oviseinää, se täytyy vaan maalata. Paneelit on aika hyvä huijauskeino, Apollo-tapetti on kallista ja sitä olisi kulunut kaksinkertainen määrä ilman paneeleita.  Paneelit aiomme maalata valkoisella Uulalla, muuten tulisi aika musta eteinen.

Lattiakin on paikallaan, nyt ei sovi rampata kurasaappaissa sisälle.


Talossa oli ennestään edellisen omistajan itse tekemä naulakko, se kelpaa meille oikein hyvin, vaikka ei ihan priimakunnossa olekaan.
Talosta löytynyt pikkupeili ja mummelin antama tuohikori josta voi napata harjan ja muita kauneusvälineitä samalla kun peilailee.

 

Liikaa vapaa-aikaa?


Pengoin keittiön kaappeja, meillä on kauheasti tapetinpätkiä. Mitähän niistä keksisi? Näin sakset ja sain idean...

Kaipiaisen kiuru yrittää saalistaa Rut Brykin perhosia. Perhosten ystävänä annoin perhosille hieman etumatkaa. Ehkä kiuru saa metsästyskaverin kunhan ensin vähän mallaillaan.

 

Ovet ongelmana


Saimme melkein vuosi sitten hienoja puusepän veistämiä viiluovia suoraan 60-luvulta. Siitä asti ne ovat olleet toimettomana kuistilla. Ongelmamme on se, että ovien saranapaikat eivät täsmää meidän ovien karmeihin. Meidän täytyy veistää kokonaan uudet paikat ja kuulemma se on vaikea homma. 

Röttelön ovet ovat harmaalla lateksimaalilla maalattuja, mutta en tiedä ovatko ne maalipinnan alla yhtä hienoja kuin nämä porvoolaiset. Mielestäni kunnon viiluovet toisivat vähän arvokkaampaa säväystä röttelöömme.


Watti

 

Watti on osoittanut yllättävää mielenkiintoa käsitöitä kohtaan. Olen tekemässä monimutkaista ristipistotyötä ja aina kun lanka vähänkin vilahtaa niin Watti on heti vieressä tapittamassa silmä kovana. Watti auttaisi niin kovin mielellään työni purkamisessa, joskus on vaikea saada sitä pysymään aisoissa. Jos Watti saisi päättää niin työni ei etenisi koskaan, vaan kaikki pitää tuhota ja langat maistella. Kyseenalainen assistentti.

Käsityöassistenttina työskentely ottaa voimille...

Paluumatkalla Watti halusi tarkistaa mille ihmeen huoltoasemalle oikein pysähdyttiin.

4 kommenttia:

 1. Ihanat yöperhoset eteisessä. Kiuru ei tule koskaan saamaan kiinni noita perhosia :) Hauska yksityiskohta. Watti on on erityisen komea kissa, kiva kun on kiinnostunut käsitöistä, siinä saa illat kulumaan mukavasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Ei se musta tapetti teekään tilaa synkäksi niin kuin aluksi luulin. Wattikin kiittää, se tietää olevansa kaunis kissa, välillä sen olemus on ylväs kuin kuningattarella.

   Poista
 2. Watti on kyllä tosi söpö kissa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä söpö kuin mikä. Se voi kyllä joskus käydä hermojen päälle mutta ei sille koskaan voi olla vihainen :)

   Poista