Sivut

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Röttelö talvilevolla

Enää talo ei tunnu yhtä toivottomalta ongelmapesäkkeeltä kuin ennen, saamme nimittäin pian ensimmäisen huoneen, makuuhuoneen valmiiksi. Vielä puuttuu maalisipaus takkanurkasta. Ja kamiina täytyy lisätä ostoslistalle. Vanhan talon ongelmakohtiin silmä tottuu nopeasti. Tänään katsoimme talon kivijalkaa, jossa on muutama halkeama ja joiden koloista purua oli hieman valunut ulos. Tyynesti totesimme että keväällä ruiskutetaan reiät umpeen, nou hätä. Kuistikin on laho, mutta kyllä se keväällä korjaantuu. Ei talo ihan heti romahtamassa ole kun se on seisonut vankasti paikallaan jo 61 vuotta, joista 10 vuotta täysin tyhjillään.


Kolme vanhaa marjapensasta talvilevolla.

Kävimme viime viikonloppuna puutarhaliikkeen alennusmyynnissä. Mukaan tarttui omenapuu, syyssyreeni, karpalopensas, ruusu, hortensia ja vadelmapensas.


Makuuhuone lähes valmiina. Talossa on nyt talvella pelkkä peruslämpö, noin 10 astetta. Onneksi mummon kutomilla räsymatoilla oli lämmin astella. Lisäksi Ukko on ostanut etäkäytettäviä sähkölaitteita ja mittareita. Pystymme jatkossa kännykän kautta säätää talon pattereita kovemmalle tai pienemmälle. Myöhemmin pystymme avaamaan talon ovenkin etänä esimerkiksi huoltomiehelle. Ukon täytyy esitellä nämä mullistavat elektroniikkasysteemit jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti