Sivut

maanantai 16. joulukuuta 2013

Myrskyn tuhoja korjaamassa

Viime viikolla paikkakunnalla oli riehunut Seija-myrsky. Lähimetsistä oli kaatunut paljon puita. Meidän röttelömme ei ollut kärsinyt myräkästä, mutta ikävä kyllä sauna-vajayhdistelmästämme oli irronnut kattopeltiä. Parin tunnin jälkeen saimme naulattua pellin kiinni, mutta katon päälle emme pääseet ilman kunnon apuvälineitä. Onneksi paikallinen apumiehemme tulee korjaamaan katon loppuun.


Myrsky paljasti pelottavan totuuden: kattolaudat ovat aivan lahot, siellä ei myöskään ole katetta. Jo entuudestaan tiesimme sen että kivijalassa on karhun mentävä reikä. Joudumme ennen kevättä päättämään, pitäisikö purkaa vaja kokonaan ja rakentaa uusi tilalle. On suuri sääli joutua purkamaan vaja, siinä on monia ihania menneisyydestä kertovia piirteitä, kuten kuvassa näkyvä maito-katos, pesutupa jossa on valtava keltainen pesukaappi, sekä vanha sikala.


Ehkäpä päädymme purkamaan vajaa ainoastaan saunaan asti, sauna kun on hyväkuntoinen. Uusisimme katon sitten keväällä. Säästäisimme rahaa jos puramme vajasta vain ne huonokuntoisimmat kohdat. Ihan uuteen rakennukseen olisi lain mukaan rakennettava samantien jätevesijärjestelmät. Vanhoihin rakennuksiin määräys astuu voimaan vasta 2016, saisimme vanhaa uusimalla vähän lisäaikaa.

Sauna ja pesuhuone on hyvässä kunnossa. Luvassa olisi vain katon korjaus ja lattian valaminen uudestaan.

(Pahoittelut huonolaatuisista kuvista). Kuvista kuitenkin näkyy kuinka vanha sikala oli päässyt romuvarastoksi. Ylisillä on paljon hyvää puutavaraa, niitä tulemme käyttämään jossain projektissa.


2 kommenttia:

  1. Hei, ei kannata purkaa jos ei oo pakko...! Tosin meillä sama homma edessä, eli kunnostuksesta päättäminen. Meidän pihasauna-liiteristä on perustukset kaatuneet sisään takaseinältä n. 5 metrin matkalta..

    VastaaPoista
  2. Niinpä, sääli olisi joutua purkaa koko vaja :/. Mutta onneksi vajan huonejako toimii ja jos rakennamme vajan uudelleen, siitä tulisi samanlainen kuin ennen vanhaan :). Voi olla kyllä paha jos vajan vierustalla kasvaa puita ja pensaita. Meillä jotkut valmukkapöheiköt oli syyllisiä kivijalan hajoamiseen.

    VastaaPoista