Sivut

tiistai 10. joulukuuta 2013

Retroa lasia poikineen

Koska röttelössä ei ole tapahtunut mitään mainittavaa vähään aikaan, rohkenen laajentaa blogini aihepiiriä myös keräilyn alueelle. Olin lapsena keräillyt puolijalokiviä ja erilaisia mineraaleja, mutta en ole kivikokoelmaani pitkiin aikoihin kartuttanut siksi koska ne kivet joita oikeasti haluaisin hankkia, ovat liian kalliita. Sen jälkeen kun valmistuin ja aloin saamaan säännöllistä palkkaa, löysin uuden keräilykohteen: Riihimäen lasin maljakot! Ensimmäinen ihastuksen kohteeni oli Erkkitapio Siiroisen suunnittelema Pablo-sarja. Voiko tätä retrompaa olla? Pablojen vieressä on saman suunnittelijan Arpa on heitetty-maljakko, punaisena tietenkin.  


Helena Tynellin suunnittelemaa Matin matka-sarjaa valmistettiin vuosina 1969- 70. Meillä on tästä sarjasta ainoastaan Pikku-Matti ja Ahkeraliisa. Matin matka-sarja on ihanan naivistinen. Minulle tulee mieleen satu Hannu & Kerttu tätä parivaljakkoa katsoessa. Kuvaan pääsi myös Henrik Koivulan Humppilalle suunnittelema Fantasia-sarjan juomalasi, sekä itse käsin tekemäni pikkunalle. Nalle joutui vitriiniin sen jälkeen kun Watti oli poissaollessani kurittanut reppanaa. Pienet lasimaljat ovat jotain Riihimäen lasin tunnistamatonta, hunajakennoa muistuttavaa sarjaa.


Ostin viime viikolla itselleni joululahjaksi Laatutavara.comista Howard Smithin Parvi-sarjan Liisa-linnun. Eikä Tamara Aladdinin suunnittelemaa ihanaa Välkky-tuikkulyhtyä kertakaikkiaan voinut jättää liikeeseen. Ja tarkoitus ei ollut alkaa keräämään Parvi-lintusia, mutta näin tässä vaan kävi!Omistan myös paljon muumimukeja, Kivi-tuikkuja, Arabian vanhoja kahvikuppeja ja muutamat retrokankaat sekä Iran peltirasiat. Näitä esittelen sitten ehkä myöhemmin :).
 

1 kommentti: