Sivut

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kylpyhuoneremontti ja kukkasia


Viime viikot ovat olleet aika stressaavia. Viime postauksessani kerroin tapetointiin liittyvistä ongelmista, mutta heti tuon pinnallisen kiusan jälkeen huomasimme että kylpyhuoneremontti tulikin sitten etuajassa. 90-luvulla remontoidussa kylpyhuoneesta löytyikin kopoja laattoja, jolloin asiaa tutkittuamme tajusimme ettei koko kylppärissä ollut vesieristyksiä. Hirsitalossa tuollainen on tosi hälyttävää. Olemme nyt viimeisen kuukauden ajan käyneet töissä, salilla ja siskon luona suihkussa. Luulen että remontiin menee vielä ainakin pari viikkoa sillä jostain syystä työmiehiltä kodinhoitohuonen lattiakaivokin unohtui laittaa. Odotamme innolla aikaa jolloin ei tarvitse liikuskella kaikkialla pyyhkeen ja saippuan kanssa eikä hikeentymistä tarvitsisi pelätä. 

Keittiöstäkin löytyi ylläreitä, mutta katsomme sen sitten ajallaan :D. 


Ihana kevät ja oikeastaan kesä kyllä on piristänyt huolten keskellä. On ollut ihanaa huomata kuinka harmaasta, tasaisesta maasta on tullut ylös vaikka mitä ihanaa. Kalliolla kasvaa kunnon pensaat kuunkilpeä, kuistia ylöspäin on alkanut joku kärhö kiivetä, ja eilen ihailin siirtolohkareen juuressa kasvavia akileijoja. 

Vielä ihanampaa on se, kun pikkulintujen laulu kuuluu kaikkialle sisään, ja joskus olen ihan herännyt peipposen liverrykseen. Pihatammeen on räkättirastas tehnyt pesän ja siellä taitaakin olla nyt pari poikasta. Räkättipariskunta pitää hyvää huolta jälkikasvustaan: pesää vainoava orava saa aina köniin kun räkätit huomaavat sen hamuavan pesään. On hauska seurata kun isäräkätti aina hakee mammaräkätin syömään viereiselle pihalle, siellä taitaa olla hyvät ötökkäapajat. 

Kukkasia


Toin röttelön vauvapenkistä pari unikkoa ja istutin ne ja muutaman muun taimen kallion juureen, kuunkilpien väliin.

Perustamassani penkissä kasvaa kevätkaihonkukkaa, lehtosinilatvaa, purppuratulikukkaa, keltapäivänliljaa ja kylvin keväällä ostamiani yksivuotisten siemeniä.
Kalliokieloja. Miksi ihmeessä tänään ottamani kuvat on niin sinisiä...

Watin kuulumiset


Watti on reipastunut ulkoilijana aimoharppauksin. Nyt se ei juokse häntä koipien välissä sisään aina kun pieni rasahdus kuuluu. Suuruudenhullu Watti on tullut esiin. Viikonloppuna Watti syöksyi mustarastaan perään ja tänään kiikarissa olikin astetta suurempi saalis: kyyhkynen oli peuhaamassa lehtikasassa. Saan aina Watista hyvissä ajoin kiinni ennen varsinaista verilöylyä. En kyllä usko että tuo otus saa mitään kiinni. Sitä ällöttää koskea pikku hämähäkkeihinkin, niitäkään se ei tapa. 


''Minne se paisti lensi?''

Plöts. ''Minuahan ei revitä minnekään minne en halua''

On hyvä pitää vähän silmällä mamin siivoamista.

Muuton tiimmellyksessä löytyi turbotomaatti. Siitä riittikin taas riemua pitkäksi aikaa.

 Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!10 kommenttia:

 1. Voimia, remontin keskellä ei ole kiva elää. Onneksi loppu jo urakalle kuitenkin häämöttää. Hih, hauska suuruudenhullu Watti =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Watti on tosiaan löytänyt rohkeutensa, vähän liiankin itsevarmana nyt kulkee pihamaalla :D

   Poista
 2. Remontti vaatii kyllä veronsa, mutta sen valmistuttua on entistä mukavampi olla ja elää. Aika kummallisia remppamiehiä, kun unohtavat lattiakaivon. Pitääkö kaikkea nykyisin vieressä valvoa?

  Ihana Watti on löytänyt oman egonsa. Epäilen vahvasti, saako valjaissa kulkeva kissa tervettä lintua kiinni. Meillä räkätit kiusaavat Juusoa lentämällä aivan sen pään yli ja tekemällä syöksyjä kohti kissaa. Juuso suorastaan pelkää nykyisin räkättejä ja niiden kovaa meteliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kun toinen on reissutöissä ja toinenkin päivät töissä, niin ei ehdi valvoa ihan kaikkea. Onneksi pystyvät kuitenkin sen lisäämään kun piikkasivat lattiaa vähän matkaa auki timanttisahalla.

   Kauheata, ei Juusoa saa kiusata! Onpa inhottavaa käytöstä räksöiltä :(. Täytyy sanoa että se on sitten sitä luonnonvalintaa jos joku lintu jää lihavahkon, metsästäjän uran vasta aloittaneen kissan ja sen perässä ryskivän taluttajan kynsiin.

   Poista
 3. Tsemppiä remppaan, itselläkin vielä muistissa tuo inhottava vessaremppavaihe. Miten ne remppaukot onkin aina niin hitaita...anteeksi, mutta nauratti kyllä tuo, että unohtivat lattiakaivon. Miten sen voi edes unohtaa...Ihana Watti, hyvin suloinen!! Aivan kuin lelu tuossa yhdessä kuvassa itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin nauratti vähän kun koitin kuvitella kodinhoitohuoneen ilman lattiakaivoa.. kiva siinä hinkata multajälkiä yms sotkuja rätillä hinkaten :D. No, onneksi saivat laitettua sen kaivon nii ettei koko lattia tarvinnut purkaa uudelleen.

   Watti on kuin jo vanha lasarilainen <3. Eilen oli jo vähän vaikeuksia saada sitä takaisin sisälle kun syreenipuskissa meni orava, se oli niin mielenkiintoinen.

   Poista
 4. Rempat on aina vähintäänkin "mielenkiintoisia". Ikinä ei tiedä mitä vastaan tulee.
  Kaunista tapettia tuolla aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikki ei koskaan mene miten suunniteltiin. Kiitos, se onkin kivan valoisa tapetti! :)

   Poista
 5. Kylpyhuonerempat ovat ikäviä, onneksi niitä ei tarvitse tehdä usein. Onneksi kuitenkin ryhdyitte remppaan ajoissa, ei pääse pahempia vahinkoja syntymään. Watista tulee vielä mainio pihakissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kestää nyt sitten seuraavat 20 vuotta. Watista on jo noukittu ensimmäinen punkki, se on aidon pihakissan merkki :)

   Poista