Sivut

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Liebster Award-haaste!

Meidän aikamme on nyt lähiaikoina vienyt muuttaminen ja uuden pienemmän asunnon saattaminen laatikkokaaoksesta ihmisasumukseksi. Lisäksi on ollut haastetta totuttautua ihan uusiin ulkoilumaastoihin ja hieman pidempään työmatkaan. Nyt alkaisi jo tehdä mieli palata Röttelölle ja kaivaa jo vihdoin sipulini maahan :).
Watti on uudessa asunnossa yhtä hämmentynyt kuin palvelusväkensäkin.


Sain Pelaguulta (täältä!) ihanan haasteen, kiitos hänelle! Muiden haastevastauksia on mukava lukea ja itsekin kysymyksiin vastailla nyt kun syksyllä puutarhassakaan ei tapahdu oikein mitään.

Liebster Award-haasteen säästöt ovat seuraavanlaiset:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Ja tässä tulee minun vastaukseni. Ryyditän vastaukseni vanhoilla USA-kuvillani. Kamera ja puutarhakuvat ovat muuton takia kadoksissa :/.

1. Rakkain muistosi lapsuudesta?
Lapsuuteni jouluja muistan lämmöllä. Joskus kaipaa sitä aikaa kun vielä uskoi joulupukkiin ja odotti joulua jo lokakuussa. Lapsena joulun taika oli käsinkosketeltavaa ja aitoa. Rakkaisiin muistoihini kuuluu myös lapsuuden kesälomat mökillä kahdestaan mummon kanssa. Silloin luin kirjoja, keräilin kiviä, uin ja kävin juoksemassa läheisellä hiekkakuopalla. Taisin yhtenä kesänä lihoakin mummon huomassa muutaman ylimääräisen kilon..


Rähjäinen Hollywood tai oikeastaan koko kaupunki jätti vähän huonon vaikutelman.

 
2. Aika, johon haluaisit palata tai kokea?
Tähän osaan vastata heti tältä istumalta. Olen Jane Austenin romaanien suuri ihailija, siispä jos saisin aikakoneen, siirtyisin 1800-luvun alun Englantiin. Aikakoneeseen siirtymistä ennen toki olisin käynyt ostamassa upean silkkisen puvun ja pantannut omaisuuttani niin, että pääsisin lordien ja leidien kanssa samoihin seurapiireihin. Keskustelisin henkeviä ja lorvehtisin upeissa kartanoissa. Loruni tuon ajan Englannissa saisi kyllä nopean lopun koska tuskin osaisin käyttäytyä etiketin mukaan ja muutenkin kannatan sukupuolien välistä tasa-arvoa. Palaisin omaan aikaani häntä koipien välissä.

Albuquerque USA:n reissultamme parin vuoden takaa

3. Kirja vai aikakauslehti?
Vähän riippuu! Jos pitäisi valita paksun romaanin ja vaikkapa naisten meikkaus/seurapiirilehden välillä, valitsisin kirjan. 
Yosemiten kansallispuisto, tämä vuori on varmaan Half Dome.

   
4. Minkä kirjan luit viimeksi?
Taisi olla *punastuu vähäsen* Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjan kirja. Kun Ykköseltä tuli kyseinen sarja, huomasin harmikseni että varausjono kirjoihin on todella pitkä. Katsotaan jos saan kirjasarjan luettua kokonaan ollenkaan.
 
5. Romaani, puutarhakirja vai joku muu, mikä?
Tällä hetkellä ristipistokirjat! Ja kirjat joissa opetetaan tekemään luonnonmukaista kosmetiikkaa!

Hienoja amerikanrautoja Route 66:n varrelta

  6. Mökki vai matkailu?
Sekä että. Mökki on rakas ja tuttu paikka, jonne vetäydytään akkuja lataamaan ja harrastamaan puutarhailua. Mutta toisinaan sitä kaipaa täydellistä irtiottoa ja päästä näkemään muita maita ja maisemia. 

Grand Canyon


7. Maa, joka sinua kiinnostaa ja johon haluaisit matkustaa?
Haluaisin nähdä Norjan vuonot ja Lofootit, sekä revontulet, niitä en ole Suomessa nähnyt. Haluan käydä myös uudelleen Skotlannissa. Skotlannissa on upeita vanhoja linnoja, kauniita vuoria, pittoreskejä kyliä ja komea historia. Haluaisin joskus yöpyö oikeassa kummituslinnassa.

8. Lempi vuodenaika?
Syksy. Nytkin ilma on ihanan raikas, ei liian kuuma vaikka aurinko paistaakin. Luonto muuttaa värinsä hehkuvaan keltaiseen ja punaiseen.

Yö Las Vegasissa

9. Käytkö jossain kansalaisopiston kurssilla, jos niin missä?
 Käyn. Olin n. kuukausi sitten pienet betonityöt-kurssilla, jossa tein tuikkukuppeja ja puutarhalaattoja Röttelöön. Esittelen tekeleeni sitten myöhemmin. Olen myös menossa luonnonmukaiset saippuat ja voiteet-kursseille. Unelmani on keitellä itse omat kasvovoiteeni jotta olisin varma mitä kasvoihini sivelen ja säästää hieman rahaakin.

Utah, Monument Valley. Clint Eastwoodin hengessä. Aivan upeat maisemat, ei voi muuta sanoa.


10. Mielenmaisemasi tai lempimaisema?
Minun silmääni miellyttää Salon seutu jolla Röttelö sijaitsee. Maasto on kovin vaihtelevaa, on kukkuloita, järviä ja peltoja. Onhan meillä Salossa myös muutama muinainen linnavuorikin, joilla olisi kiva käydä joko nyt syksyllä tai keväällä.

 11. Mitä harrastat talvella?
Talvisin harrastan oikeastaan vain käsitöitä ja leipomista. Talvella on lupa ottaa rennosti ;)

''Vaatimaton'' amerikkalainen yhden hengen suklaakakkujäätelökermavaahtorasvaunelma <3.


Huomaan että todella monet ovat jo saaneet Liebster-haasteen, joten taidan haastaa vain siskoni, Vieno Vispilän (täältä!). Jos kysymykseni kuulostavat kivoilta, muutkin tietysti saavat lainata niitä omaan Liebster-haasteeseen :)

Tässä on kysymykseni:

1. Aika, johon haluaisit palata tai kokea? (Varastan tämän Pelaguun kysymyksen, siihen oli niin hauska vastata)
2. Mikä on lempieläimesi tai lempilintusi?
3. Nyt kun on syksy, on ajankohtaista kysyä oletko sienestäjä/marjastajatyyppiä?
4. Mikä on lempielokuvasi? Oliko lempielokuvallasi jokin mieleesi jäänyt sanoma?
5. Mikä on paras löytösi kirpputorilta?
6. Kuka nykyajan (tai jo nyt edesmennyt) miesnäyttelijä on mielestäsi charmikkain ja komein?
7. Mikä tuoksu tuo mieleesi miellyttävä muistoja? (nyt on jo vaikea keksiä uusia kysymyksiä) :D
8. Minne menisit mieluiten lomalle: paratiisisaarelle Tahitille, New Yorkin suurkaupungin kuhinaan, Alicanteen siemailemaan viiniä vai jammailemaan rockabillyn tahtiin Nashvilleen?
9. Seuraatko mitään sarjaa telkkarista?
10. Millainen on mielestäsi täydellinen viikonloppu?
11. Onko sinulla lemmikki, millainen?6 kommenttia:

 1. Näitä haastevastauksia on kiva lukea. Laitoin saman haasteen sinulle eli se löytyy blogistani. Aika työläitähän nämä haasteet välillä ovat, mutta säästä vaikka talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, on kiva oppia uusia asioita kanssabloggaajista. Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan :)

   Poista
 2. Kiitos kivoista vastauksista! Niitä oli mukava lukea. Norja kiinnostaa myös, Skotlanti on myös hyvä vastaus.. :D kiinnostaa. Revontulia näkyy etelässäkin. Nyt vain hälyytyspalvelua vaikka tilaamaan ja taivaalle tiirailemaan. Hälyytyksen tai ilmoituksen saa omaan s.postiin ja on ilmainen. Forecan sivuilta muistaakseni sen saa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kiitos vinkistä! Pitääpä käydä katsomassa tuota revontulihälytystä :). Harmi kun täällä Espoossa on välillä niin paha valosaaste ettei edes tähdet näy :/

   Poista
 3. Oli niin hauska taas lukea nämä vastauksesi ja katsoa nuo jenkkikuvat! Nyt pitää tutustua tuohon vispiläsiskoosikin. Olen samaa mieltä, että Salonseutu on kaunista, sieltä minäkin tahtoisin mökin kuten olen varmaan jo kertonutkin. Linnavuoret ovat upeita. Minua kiinnostaa myös kovasti luonnonkosmetiikka, itse tehtynä! En ole vielä keksinyt miten laiskana ihmisenä voisi ratkaista säilyvyys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnavuoret on tosi mielenkiintoisia! Luin yhdestä vanhasta kirjasta että Salon seudun jossain kalliossa on muinainen veneen kiinnityskoukko. Ajatella että vain niin vähän aikaa sitten koko Salo oli veden alla ja Hämeeseen pääsi veneellä.

   Eilinen voidekurssi oli ihana! Teimme pelkästään vedettömiä voiteita, ne säilyvätkin emulsioita kauemmin, jotkut salvat parikin vuotta :). Ehdottomasti kannattaa kokeilla, voiteita oli yllättävän nopea tehdä. Pelkästään mehiläisvahan ja kasviöljyjen määrää säätämällä voi saada samalla reseptipohjalla kasvo, huuli & vartalovoiteen.

   Poista