Sivut

keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Levähtämistauko

Pidämme röttelön remontista hetken taukoa, tajusimme äskettäin että olemme lähes jokaisen viikonlopun ja vapaapäivän viettäneet röttelöllä. Välillä täytyy ottaa askel taakse, rauhoittua ja virkistyneenä ryhtyä taas tuumasta toimeen. Kunhan remontti-innostus on jälleen löytynyt, hiomme ja maalaamme etuseinän punaisella pellavaöljymaalilla, aikatauluna ''joskus ennen talvea''.Kirpputorilöytöjä

 Kun pari ystävää tulivat ensimmäistä kertaa tänä kesänä vierailulle röttelölle, veimme heidät vakio-kirpputorillemme. Sieltä löysin itselleni myyjän mukaan ainakin satavuotiaan sikarimyyjän myyntilaatikon. Tarkoitus oli käyttää laatikkoa korulaatikkona, mutta en tiedä raaskinko käyttää sitä mihinkään.
Ennen tupakkaa myytiin erilaisissa tapahtumissa tällaisista kauniista laatikoista.
Tupakat olivat ilmeisesti yhtä pötköä ja sätkät pätkittiin leikkurilla.
Kannen sisällä on edelleen myyjän muistiinpanot myymistään tupakkamerkeistä :).

 
Olen pikkuhiljaa vuosien varrella ruvennut karruttamaan omituisten otusten joukkoa. Menossa ovat mukana on mm. Haisuli, intiaaneja, Dumbo ja korvansa rikkonut lammas. Tonttukin löytyy. Uusin tulokas joukkioon on ikivanha reppua kantava pupu. Pussaava tyttö ja poika löytyivät röttelön vintiltä.

Puutarhakatsaus

Kylvin melko myöhään keväällä yksivuotisia, nopeakasvuisia kukkia. Ja olen niin iloinen että kylvinkin, ne ovat kukkineet ahkerasti näihin päiviin asti, varsinkin kehäkukat. Jopa yksittäiset tuliunikot kukkivat vieläkin. Tässä kukkaloistoa heinäkuun ja elokuun vaihteesta.

Ajoväylän viereisen ''kukkapenkin'' kelta-apilat ja esikot ovat ainoita perennoja jotka lähtivät siinä paikassa kasvamaan. Luulin syksyllä peranneeni kaikki rikkaruohot, mutta ehei, penkissä on enemmän ohdakkeita, nokkosia ja vuohenputkia kuin maantien varrella.
Ensimmäinen siemenestä kasvatettu ruusumalva kukkii. Tämä asuu talon takana suomentataren ja iiristen seurassa.
Etupihan keskipenkki näyttää tältä. Punahattu ja leimut kukkivat monta viikkoa putkeen. Välillä rikkaruohoja nyppiessä tuntuu että meidän kannattaisi ostaa vain läjä niittykukkien siemeniä ja kylvää sitä koko piha täyteen :D.
Yksivuotiset, pastellin väriset kesäleimut ''Phlox of Sheep''-siemensekoituksesta onneksi voimistuivat ulos päästyään. Näitä pitäisi olla kasvamassa paljon ja erittäin tiheään toivotun väriefektin aikaansaamiseksi.


Tämä kukkanen on luullakseni tyytyväinen kun saa olla takaisin kotona. Täällä on rakas kiipeilypuu ja pinta-alaa hepuloida.
Omituiset yötapahtumat ovat jatkuneet entiseen tapaan. Lentävällä otuksella on korvat ja puuhka (?). Yhtenä yönä piha valaistui kuin ylhäältä päin.

10 kommenttia:

 1. Tuollainen kukkameri sopii erinomaisesti mökin pihamaalle. Rikkaruohoista eroon pääseminen taitaa olla vuosien projekti, eikä se lopu silloinkaan.
  Oikeastaan nuo yökuvat ovat hiukan kammottavia. Tulee vähän ufon nähnyt fiilis.
  Karvakukkanen taitaa viihtyä mukavuuksien parissa. Ehkä sen tottuminen mökkielämään vie oman aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo kuvat hieman pelottavia. Minun täytyy tutkia Suomen lepakoita, luulisin että noista kuvista saa analysoitua mitä lajia pitkäkorvainen on. Säikähdin yhtenä päivänä s-postiin tullutta kuvaa, joku mies oli käynyt pihallamme. Mutta onneksi mies paljastui kattomaalariksi.

   Karvakukkanen taisi olla ikävystynyt maalla kun vietimme molemmat paljon aikaa ulkona, nyt kotona se saa mamman jakamattoman huomion.

   Poista
 2. Ai niin, upea sikarilaatikko. Vietin eilen eräällä isolla kirpparilla kolme tuntia, mutta yhtään noin hienoa ylläriä en löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Eikö olekin :). Olisi hauska vaikka jouluna tehdä sievä jouluasetelma ja laittaa otukset sinne poseeraamaan.

   Poista
 4. Kannatan välitaukoja remontin teossa, nimimerkillä 16 vuotta edistytty hiljalleen :) Tehdään mitä millonkin jaksetaan ja mihin rahkeet ja rahat kulloinkin riittää. Meillä muhii joidenkin asioiden tekeminen jopa vuosia, sellaiset jotka eivät vaadi akuuttia toimintaa ja useimmat on juuri sellaisia. Vanhan talon kanssa kannattaa antaa ajan kulua, ottaa rennosti ja viettää mukavaa aikaa siellä yhdessä.
  Paljon kukkia teillä on! Erityisesti tuo ruusumalva on minusta kaunis. Ja mikä upea laatikko!! Minä laittaisin sinne kynttilöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa blogiasi, ihana maalaismiljöö teillä! Totta, jos alkaa hampaat irvessä vääntämään remonttia niin helposti unohtuu miksi ylipäänsä osti koko talon. Parempi vaan ottaa iisisti ja tehdä silloin kun huvittaa. Hyvä idea tuo kynttilälaatikko! Lisäksi voisi laittaa sinne vaikka tuoksupotpurin :)

   Poista
 5. Eihän tämä remonnttitauko tarkoita sitä, että pidät taukoa myös blogikirjoittelussasi? Kyllähän talossa tapahtuu ilman vasaran paukutteluakin..
  Paljon olette saaneet aikaan ja nyt on aika nautiskella siitä mitä on saanut aikaan. Ihanaa aikaa tämä syksy, joooin on lupa haaveiluun ja oleskeluun.
  Ei ole hyvä miettiä pelkästään sitä mitä on tekemättä.
  juttujasi on kiva lueskella. Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa löytyykö kamerasta lisää kivoja kuvia, koitan kyllä lisätä juttuja sitä mukaa kun inspiraatio iskee ja hauska jutun aihe löytyy :). Kiitos, kiva että tykkäät!

   Poista