Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Aurinkoa, sadetta, apatiaa, pesuhuonetta, kukkia ja Wattia

Viikonloppu oli kiva ja rentouttava, ehkä hieman aneeminenkin johtuen sunnuntain ankeasta säästä. Viikonlopun suurin saavutuksemme oli se kun saimme pesuhuoneen jonkinlaiseen käyttökuntoon! Koska vaja tulee romahtamaan jossain vaiheessa joka tapauksessa, tai ainakin kaikki systeemit menevät uusiksi joka tapauksessa viimeistään vuoden 2016 jätevesiasetuksen takia, teimme pesuhuoneeseen pelkän halvahkon pikameikkauksen.

Lauantai oli Varsinais-Suomessa kaunis ja aurinkoinen, röttelölle saapuessamme perjantaina sateenkaarikin näyttäytyi.

 

Pesutilan pikapintaremontti


Ostimme tavallista muovimattoa ja liimasimme sen betonilattiaan. Vesipadassa vesi lämpeni nopeasti, noin tunnissa lähes kiehuvaksi. Ukko laittoi uppopumpun pataan ja siitä sekoittajaan ja saimme nauttia ylellisyydestä, kunnollisesta suihkusta.


Kotoisaa nähdä piipusta tulevan savua, ensimmäisen kerran vuosiin :)
Taisi johtua ilmasta se, että emme oikein saaneet mitään sen kummempaa aikaiseksi. Eteiseen olemme ostaneet tapetin, mutta sen asentaminen tuntui ylivoimaiselta. Ukko sai reippaana poikana kiinnitettyä yhden koristelistan keittiöön. Lorvikatarrista jotenkuten selviydyttyämme saimme sentään laitettua rastasverkot marjapensaiden suojaksi. Haaveilen jo Mehu-Maijasta joten olisi sääli menettää oman maan marjat rastaiden suihin.


 

Hieman kukista

Perjantaina käydessämme puutarhamyymälässä huomasin pioninurkkauksessa hoikan pionin jossa oli melko iso nuppu. Olihan se sitten pakko ostaa, olisi kiva saada jo tänä vuonna kukkiva pioni omaan pihaan. Pionin astiassa ei ollut mitään merkintöjä sen lajikkeesta. Aiemmin istuttamani pionit eivät selvästikään ole nauttineet jatkuvasta koiranilmasta. Muutamat lehdet ovat muuttuneet jotenkin punertaviksi ja jotkut pienimmät lehdet ovat mädäntyneet.

Uusin tulokas etupihalla

Tarha-alpit ovat aloittamassa kukkimisen.

Tämä näytti vielä muutama viikko sitten epämääräiseltä sotkulta, mutta siitähän tuli upea keisarinkruunu!

Talon seinustan köynnösruusu paljastui Pohjantähdeksi.

Pohjantähden juuressa sekä etupihan penkissä kukkii erikoista, mysteeriluonnonkukkaa. Sen jokaisen suuren lehden päältä lähtee uusi lortti lehteä ja pienet vaaleanpunaiset kukat ovat myös lortteina.

Ja kaunis tatti!
Kohta rohtosormustinkukkani jo avaavat somat luukkunsa.

Näillä säillä kukkailoa täytyy etsimällä etsiä: unikko kukkii kohta!
Mummon ikivanha pioni on puhjennut kukkaan ja tuoksuu ihanan makealta. Pioni on ollut samalla paikalla vähintään 30-luvulta lähtien. Arvelemme että sen lajikenimi on Marechal MacMahon, mutta varmuutta ei ole.

Watin viikonloppu

Watin viikonloppu ei ollut sen kummempi, se lepäili taas sängyllä ja tänään oli onnistunut saamaan tomaattipussin rikki ja pelasi tomaatilla jalkapalloa, ihankuin sille ei olisi tarpeeksi oikeita leluja hankittu.


4 kommenttia:

 1. Ensimmäistä kertaa täällä! Voi mikä idylli teillä siellä! Puuhamaa, mutta ihana. Suloinen kisukin! Opin täältä uuden sanankin, lortin :) Täytyy käydä tämä ajan kanssa läpi kokonaan. Lomapuuhaa, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tervetuloa vaan toisenkin kerran! :D Heh, lortti on oikein näppärä sana kaikenlaisille suikeroille ja pitkille niljakkaille jutuille, en tosin tiedä mistä päin Suomea ko.sana on peräisin..

   Poista
 2. Watti ♥
  Mysteeriluonnonkukka on jokin horsma, ehkä lehtohorsma. Olen kitkenyt niitä tänäänkin aika monata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, niinpäs onkin, lehtohorsma se lorttikukka taitaakin olla, kiitos taas tunnistusavusta! Olen kyllä kitkenyt sitä tavallista maitohorsmaa pois, mutta näitä en vielä kun olen havainnut niitä vain kaksi :).

   Poista