Sivut

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Watti filmitähtenä+ keltavuokkopläjäys

Noin kuukausi sitten huomasin Facebookista ilmoituksen, jossa kuulutettiin kissamallien perään. Laitoin puolitosissani hakemuksen Watin kuvalla, ja pian saimmekin tietää, että Watti on valittu! Kun kuvauspäivä koitti, olin aivan hermona. Watti oli tulevista koettelemuksista tietämätön. Onneksi Ukolla kerrankin oli konttoripäivä ja hän ajoi meidät Helsingin keskustaan mainostoimistolle. Mainokseen kuvattiin monia eri kissoja, ja Watti oli filmatuista kissoista viimeinen. (Sain muuten luvan kertoa vapaasti näistä kuvauksista, kuvaukset ei ole salaista tietoa).

Kuvaukset sujuivat lähes hyvin. Wattia pelotti vieraat ihmiset, kirkkaat valot ja se, kun koko ajan raukkaa oltiin kaivamassa tuolien alta takaisin kuvausalustalle. Parhaiten otoksista onnistui Watin houkuttelu kuljetuskoppaan. Nerokas Ukko keksi heiluttaa kopan takana keppiä, jolloin rohkaistunut Watti hiiviskeli koppaan katsomaan mikä on homman nimi. Mutta kun meidän piti saada houkuteltua Watti tulemaan kopasta ulos, se ei totellut, vaan tuijotti kopasta kameraa äreän näköisenä.
Olin ylpeänä maininnut, että Watti juo pelkästään kuvassa olevasta lasimaljakosta, ja käy salassa juomassa ihmisten juomalaseista. Kuvauksissa olikin tarkoitus saada Watti juomaan juuri tuosta lasimaljakosta. No.. arvatkaapa mistä Watti sitten tällä kertaa joi? Tuosta tavallisesta kissankupista. 


 Watin still-kuvat onnistuivat sitten paremmin, koska kuvaushuone oli tehty viihtyisäksi ja sohvalla oli Watin mukava makoilla.
Filmistaramme ego ei ole onneksi kasvanut kuvausten jälkeen, eikä Steven Spielberg ole koputellut oveen. Watin ura näyttelijänä on toistaiseksi ohi, ja Watti keskittyy tavalliseen kissanelämään. Kerron myöhemmin millaisen panoksen Watti antoi lopulliseen mainokseen, kunhan se vaan on julkaistu :)

 Pihahommia

Meidän pihallamme on tapahtunut suuri mullistus kun jo 70-luvulla purettavaksi määrätty vanha pihavaja sai lähteä. Kuormuri kauhaisi muutaman kerran vajaa, ja niin vaja oli nurin muutamassa minuutissa. Nyt piha tuntuu paljon valoisammalta, ja isommalta. Uuden vajan rakennamme luultavasti tontin rajalle. Näin saan enemmän tilaa puutarhalle. 


Nyt kun on kevät koittanut, olen vähitellen jättänyt käsitöitä vähemmälle, ja puutarhakärpänen on purrut toden teolla. Aion huomenna palkkapäivän koittaessa tilata kuorman perennamultaa, ja kunnostaa kaikki vanhat penkit, ja siirtää kituvat perennat parempiin paikkoihin. Olen löytänyt tontin rajalta, aidan vierestä mm. pioneita, liljoja ja narsisseja. Tulppaanit kasvavat vain yhdellä lehdellä eikä jaksa kukkia. Kunhan viemärikaivanto on jälleen ummessa, pääsen istuttamaan kaadetun tuomen tilalle vaikkapa pähkinäpuun. 

Pihalla on iso siirtolohkare, jonka juureen mielestäni olisi kiva istuttaa jotain kivoja perinneperennoja, 
Kituvat pionit aion siirtää tuohon kukkapenkkiin. Tuolla ne saisivat paljon enemmän aurinkoa ja lämpöä.
Pihan nurkkaan suunnittelen joskus saavani huvimajan, jonne voi rauhassa mennä juomaan iltapäiväkahvit, tai tekemään käsitöitä.

Röttelön kevätkukat


Piipahdimme eilen Röttelöllä, kun pikkulinnut olivat laulaneet, että meidän keltavuokkomme ovat kukassa. Röttelön keltavuokot ovat yksi suurimmista silmäteristäni. Jostain syystä tuo siro vuokkolaji viihtyy tontilla erittäin hyvin, ja valtaa joka kevät suuremman alan itselleen. Huomasin eilen viime syksynä, että Espooseen siirtämäni jalopähkämön mukana oli tullut myös keltavuokkoa mukana, ja nyt se kukkii <3. Ehkä se viihtyy täällä Espoossakin hyvin. Mikä ihana kevätaurinko! Skilla nauttii lämmöstä.

Vielä pihan kasvit ovat vasta heräämässä. 

En kyllästy esittelemästä keltavuokkojani. Tässä ne ovat vallanneet pionipenkin.


Ihanat pienet kevätiirikset. Ne on tosi söpöjä, näitä ei ole koskaan liikaa.

Krookuksia. Nyyh, en enää löytänyt kerrottua valkovuokkoani mistään, se on varmaan kuollut :(. 

Lisää keltavuokkoja..

Valkovuokko, kiurunkannus. Ja tietenkin keltavuokkoja.

Ja vielä viimeinen kukkakuva. Mummon mökillä on ihana aurinkoinen rinne, jossa saa vapaana kasvaa skillat, käenrieskat ja esikot.

Aurinkoista ja ihanaa äitienpäivää kaikille!


4 kommenttia:

 1. Kivat puutarhasuunnitelmat! Hienosti kasvavat keltavuokot. En ole tainnut nähdä niitä koskaan luonnossa. Watissa on filmitähtiainesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltavuokot taitavat tykätä siitä kun tontti on tosi kuuma ja valoisa. Yksi tienoolla asuva joskus sanoi ottaneensa meidän tontilta joskus vuosia sitten paakun keltavuokkoja, mutta hänen pihallaan vuokot eivät menestyneet. Kiitos, Watti on meidän filmitähtösemme :)

   Poista
 2. Keltavuokkoja pitää aina esitellä, niin ihania ne ovat! Watti on ihanuuskissa, filmitähti, suloinen pikkuinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltavuokot on ihania pikkuaurinkoja! <3 Watti on aivan ihana, vaatimaton näyttelijättäremme. Kuulemma Watti valittiin tehtävään sen upean mustuuden ja kultaisten silmiensä takia.

   Poista