Sivut

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tuntematon ihana kaunotar

 Lepo teki tehtävänsä ja vatsatauti alkaa olla jo ohi. Eilen kävin nopeasti laittamassa lahjaksi saamani maksaruohot kallion päälle kasvamaan ja tänään uskalsin mennä katsomaan tarkemmin että miten kasvit ovat pärjänneet kaatosateessa.

Miten olenkaan voinut unohtaa että minulla on tällainen kaunotar.  Onko kauniimpaa kukkaa olemassakaan? Ainakaan tällä pihalla ei kauniimpaa ole. Aluksi luulin että tämä on tunturipoimulehti, mutta googlen kuvahaun mukaan kukan ulkonäkö ei täsmää.


Kuvista sitä ei erota, mutta kukissa on hento vaaleanpunainen vivahde. 

 Toinen kukkija pihalla on keltapäivänlilja. Siirsin juurakot röttelön pihalta. Voi olla että liljat pitää vielä siirtää jonnekin muualle koska lajike on niin ahnas leviämään. Onneksi keltapäivänlilja ei leviämiseltään kuitenkaan ole tarha-alpin luokkaa.


Vanhat penkit huutavat lannoitusta tai ainakin kasvu-alustan uusimista. Iirispehkossa on ainoastaan yksi kukkavarsi ja nuo liljat ovat kovin laihoja. Keväällä tulppaaneista nousi vain pari säälittävää ruikulaa, jotkut eivät edes tehneet kuin lehdet vain. Olen aikeissa ostaa loman aikana ainakin 50 säkkiä multaa ja siirtää auringossa viihtyvät kasvit parempaan paikkaan ja varjon asukit varjoon.

Kävimme tänään Marketanpuistossa hakemassa ideoita puutarhan polkukiveyksiin, mutta emme päässeet yhteisymmärrykseen. Haluaisin liuskekivipolun, joka sopisi hieman vanhemman talon pihapiiriin. Ukko taas inhoaa kivien välistä kasvavaa ruohoa, jota kivien väliin pakostakin kasvaa. Saas nähdä mitä keksitään. Niksibetonikin on yksi vaihtoehto, mutta siinä olisi kova homma.


Olen kylvänyt mysteerikukkien siemeniä omenapuun juureen. Tällaisia tassun muotoisia kasveja on nyt itänyt. Tunnistaisiko joku lajikkeen kuvan perusteella?

Watti

Lukijoitani alkaa varmaan kyllästyttämään ainaiset Watti-jutut mutta menköön. Viime yönä heräsin siihen kun Watti taas kantoi minulle jotain. Luulin että se oli taas kiikuttamassa sitä vanhaa Ikea-hiirtään. Aamulla huomasin että hiiren sijaan Watti oli tuonut minulle enkelin! <3 En tiedä mistä se edes oli löytänyt tuon viime jouluna Albergan kartanosta ostamani valko-kultaa säihkyvän kiharaisen enkelin. Mutta voiko toiselle kantaa suloisempaa asiaa?

 ''Kauheata, minä olen täällä ja mami tuolla noin kaukana!''

Tässä meillä on kesken ristipistotarvikkeiden, lankojen ja välineiden inventaario. Watti löysi Ikean laatikolle heti paremman käyttötarkoituksen.


14 kommenttia:

 1. Kiva postaus. Kauniita kukkia ja söpö Watti. - Mukavaa alkavaa viikkoa! Meillä vielä sataa, mutta huomiseksi on jo luvattu parempaa säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on täällä Espoossakin paremmat ilmat. Toivotaan että pysyy juhannukseen asti.

   Poista
 2. Hui, pelätyin jo, että Watti oli löytänyt oikean hiiren ja toi sen näytille. Enkeli kuulostaa huomattavasti lempeämmältä.

  Vaalea kukka näyttää tähtiputkelta. Niitä on montaa sorttia, mutta tarkemmin en osaa sanoa. Tassulehti sen sijaan taitaa olla krassia. Voi se toki olla jotain muutakin, mutta krassilla on samanlaiset lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin äimänkäkenä jos Watti saisi oikean hiiren kiinni. Sitä ällöttää pelkät kärpäsetkin, niitä kelpaa vähän taputella mutta ei liiskata.

   Niinpä onkin, tähtiputki on sille juuri sopiva nimi kun kukkaa katsoo! Krassikin on kiva, ja on itänyt paremmin kuin nuo muut siemenet.

   Poista
 3. Tähtiputki tuo kaunotar ja kylvös näyttää krassilta. Ihana Watti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtiputki on niin ihana, että aloin heti googlailemaan erilaisia tähtiputken lajikkeita. Tuntuu ettei tuollaisia kukkia voi olla liikaa.

   Poista
 4. Ihana kun muut tiesivät sen nimen, se on todella kaunis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana, ihankuin pieniä tähtiä olisi kukan heteinä :). Hyvä että nimi löytyi eikä tarvitse sanoa kaunotarta poimulehdeksi.

   Poista
 5. Saitkin jo vastauksen kysymyksiisi, multa jäi krassi kylvämättä, no ensi vuonna sitten :D

  Voiko olla suloisempaa kuin ihanuus-Watti, joka tuo enkelin! Voiko olla herkempää! ...Watin kuulumiset ovat erittäin tärkeitä! Söpönen tuo alin kuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Watti on herkkis :D. Useimmat kissan omistajat saavat lahjaksi verisiä myyriä ja sammakoita, mutta minä saan enkeleitä :D.

   Poista
 6. Tähtiputkea olen yrittänyt kasvattaa siemenistä, kerran sain alunkin, mutta ei se taida tykätä muuttaa meille.
  Hauska tuo sinun kissasi Watti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi ettei onnannut :(. Voi käydä niinkin että sitä tähtiputkea alkaa teillä putkahtelemaan yllättävistä paikoista joskus myöhemmin. Kerran kun kylvin jotain erikoisneilikoita, manasin kun ei parinkaan vuoden jälkeen mitään näkynyt. Nyt maahan on kuin tyhjästä putkahtanut sakea neilikkamatto :D.

   Poista
 7. Kiva, että teet löytöretkiä pihallasi :) kasvit olikin tosiaan jo tunnistettu. Tuo tähtiputki on ainakin minulla levinnyt tosi mukavasti, olen tykännyt. Liuskekivipolku olisi kyllä aivan ihana. Emme mitenkään voi kyllästyä Watin kuulumisten seurailuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti piti käydä googlaamassa tähtiputken eri lajikkeita :). Jopa sellaiset kaverit jotka ei kukista niinkään välitä, ovat ihastelleet tuota puskaa. Hyvä, Wattia on piakkoin luvassa :D

   Poista