Sivut

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulun odotusta ja ''älyttömät joululahjat''-haaste

Ihmeen nopeasti aika on taas mennyt. Olin lähes viikon pelkästään kännykän netin varassa sillä kannettavani hajosi ja tämän uuden kanssa on ilmennyt ihmeellisiä ongelmia. Onneksi nyt tällä hetkellä kone pelittää normaalisti. 

Viikolla veimme Watin vuotuiseen lääkärintarkastukseen. Tuomio oli julma: painoa on nyt pudotettava 500 grammasta kokonaiseen kiloon. Watille tästä laihisprojektista emme ole kertoneet: se tykkää kun juoksutamme ja leikitämme sitä entistä enemmän. 

Watti tykkää leikkiä pellavanauhalla.


Olemme viime aikoina etsineet uutta asuntoa, mutta mitään kivaa ei ole tullut nokan eteen. Täällä pk-seudulla omakotitalot ovat kalliita ja hyvät ja kohtuuhintaiset myydään heti. Haaveilen jo siitä että saisin siirtää Röttelön kukkapenkkien kukat toiseen kotiin, jossa niitä pystyisi hoitamaan melkein kellon ympäri. Haluaisin istuttaa Röttelön kukkapenkkien tilalle kukkivia, helppohoitoisia pensaita, kuten hortensiaa, angervoja ja siperianhernepensasta. Minulla on suuri projekti mahdollisesti alkamassa joululoman aikana, koskien Röttelön pihamaata. Sormet jo syyhyävät! On tuolla lumettomuudella se hyöty sentään, että pystyisi tekemään pihahommia. 


Pikkuruisessa sekavassa asunnossamme ei paljoa ole mahtunut joulukoristeluja tekemään, mutta ihanan led-kirkon sain ängettyä piianlipaston päälle. 
Voisin tuijottaa alati väriä vaihtavaa kirkkoa vaikka kuinka kauan. Vieressä huopakisu jonka ostin Albergan joulumyyjäisistä.


Teen joka vuosi lyhtyyn erilaisen asetelman. Tällä kertaa asetelmaan pääsi hirvi ja pupunen. Kuusen löysin Sellosta eräältä  käsitöiden myyjältä.

Valkoinen amaryllis ja sintti. 

Älyttömät joululahjat

Sain hauskan haasteen Rikkaruohoelämän Betweeniltä (klik!). Ideana on keksiä kolme 
 kolme joululahjatoivetta jotka haluaisi, mutta joita ei järjen nimissä tule koskaan saamaan. Ja sen jälkeen mukaan haastetaan kolme bloggaajaa. En tiedä kuka haasteen on aloittanut, mutta aika monet ovat tähän jo vastanneet. 

1. Toive

Röttelön piha voisi olla maailman ensimmäinen piha jolla rikkaruohot ei viihdy. Röttelön mullassa olisi jotain ihmeellistä ainetta, jonka ansiosta peltokortteet, leinikit, tattaret, juolavehnä, elämänköynnös ja vatukat kuolevat heti kun siellä yrittävät luoda jalansijaa. Sen sijaan Röttelössä perennat, yksivuotiset kukat ja pensaat kasvaisivat kuin täyttä häkää. Nurmikon korvaisi kaunokais (bellis)nurmi.

2. Toive

Voitan lotossa ja sillä rahalla rakentaisin uuden (mutta vanhan näköisen) kivijalkaisen vajan, ja sinne hulppean saunaosaston. Vierailevia ystäviä ja sukulaisia varten olisi viihtyisä nukkumakammari. Vajan päähän tulisi kesäkeittiö ja pikkuruinen pubi, josta noutaisimme viiniä ja ihailisimme laaksoon laskevaa aurinkoa. Röttelön 7000 neliön pihamaalta olisi hakattu ryteikkö tykkänään pois ja maisemaa hoitaisi kesäisin lainalampaat ja vuohet. Vanhan pellon tilalla kasvaa kukkaniitty. 

3. 

Saan jollain ilveellä tuotua (ja onnistuneesti istutettua) Röttelön pihalle satoja vuosia vanhan ryhmyisen katajan, monta metriä paksun koivun ja mahtavan tammenkin. Vanhoissa puissa on jotain taikaa kun ajattelee kaikkia niitä aikoja mitä ne ovat elämänsä varrella nähneet. Kovin vanhoja puita näkee niin harvoin enää missään. 


Tosi monet ovat jo varmaan ehtineet vastata haasteeseen, joten haastan tällä kertaa Kivipellon Sailan :)

Hauskaa joulunodotusta kaikille!  


18 kommenttia:

 1. Kivoja vastauksia haasteeseen. Ei hassumpi toive tuollaisesta puutarhasta, jossa ei rikkaruohot viihdy. Kauniita jouluasetelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tuo oli hauska haaste, ei vienyt aikaakaan kuin minuutin.

   Poista
 2. Mukavia toiveita! 1. toive saisi toteutua minunkin pihallani :) Hyvaa Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se puutarhurin suurin unelma :). Hyvää joulua sinnekin!

   Poista
 3. Voi Wattia, kun joutui salaiselle laihikselle. =D Mikään ei ole niin helppoa kuin lihominen, se käy helposti. Ihana tuo kirkko ja onpa hirvellä komiat sarvet! Kauniita ovat myös joulukukkasi. Vastailin itsekin tuohon samaiseen haasteeseen hetki sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Wattiparka. Rakastavat silmät eivät huomanneet kissassaan mitään väärää, luulin vain että brittiläisen lyhytkarvan ominaisuuksiin kuuluu pulleroisuus :D. Amaryllikset ovat nyt minun lempijoulukukkiani, punainen amaryllis puhkesi upeaan kukkaan yön aikana <3.

   Poista
 4. Voi hirveää, kissa dieetillä ja joulu tulossa. Mistäpäin etsitte taloa? Varmasti vaikea projekti ja nopea saa olla. Tuo pensasidea on tosi hyvä. Siinä ei niin rikkaruohotkaan pääse rellestämään. Hauskat toiveet oli sinulla. Oikein ihanaa joulua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Watti on sen verran outo kisu, ettei se välitä leikkeleistä eikä kinkuista :). Me etsimme taloa Laaksolahti-Lippajärvi-Jupperi-Järvenperä-akselilta. Olen asunut näillä lähes koko ikäni enkä vaihtaisi pois mistään hinnasta :). Hauskaa joulua sinnekin!

   Poista
  2. Kiva, tulkaa tänne meillepäin! Me asutaan Laaksolahdessa. Luulisi täältä jotain teille löytyvän. Jos raaskit niin laajenna vähän vielä Pihlajarinteeseen ja Vantaan puolelle Linnaisiin...

   Poista
  3. Laaksolahti on ihanaa turvallista aluetta! Linnainenkin on tuttua seutua, olen lapsena nuohonnut siellä jokaisen metsikön ja ojan :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Toivotaan että se lumikin sataisi tänne, mutta huonolta näyttää :)

   Poista
 6. Kaunis tuo väriä vaihtava kirkko, semmoista varmasti jaksaa tuijotella vaikka kuinka. Lottovoitto taitaa kuulua aika usean toiveisiin :) Ja tuommoinen rikkaruohoja hylkivä maaperä ei sekään hassumpi olisi. Mukavaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, minä rakastan noita led-systeemejä. Ostin tuon pienestä sähköliikkeestä ja hän valitti kun olisi halunnut tilata paljon enemmän joulukyliä, mutta jälleenmyyjä oli myynyt suurimman osan jo keväällä suurille firmoille. Hauskaa joulua sinnekin! :)

   Poista
 7. Hyvää joulumieltä ja iloa ensi vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta sinnekin!

   Poista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Thank you for sharing the post.kindly visit us @ tattoo thoughts

  VastaaPoista