Sivut

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Aloittelevan puutarhurin pohdiskeluja
Viikonloppuna haravoin pihaa ja löysin rikkaruohokerrosten alta penkan, joka oli täynnä joidenkin pienten sipulikukkien versoja. Etupihalla taas on lumikello-mättäitä. Ja joka puolella pihaa kasvaa sinivuokkoja, joku on varmaan ne joskus luonnosta siirtänyt. Hylkäsin radikaalit unelmani englantilaisen puutarhan ja mummon perennapuutarhan risteytyksestä toistaiseksi. En halua tuhota tontin alkuperäisiä kasveja, aion perata pihaa vähitellen ja katsoa mitä kasveja tuonne ilmestyy. Olen lukenut että joidenkin perennojen siemenet saattavat pysyä maan ''siemenpankissa'' vuosikausia, odottaen sitä että rikkaruohot antaisivat niille vihdoin tilaa kasvaa.
Keskellä kuvaa näkyy pieni sininen kukan alku.
 Sen verran aion puutarhani eteen tehdä, että istutan etupihalla olevien kivien väleihin kukkapenkkejä. Päättelimme että kivien väleissä on kyllä kasvanut jotain aikaisemmin kun kivet ovat niin säännöllisissä riveissä. Vanhan tunnistamattoman puun alla on ollut myös kukkapenkki koska siellä oli poteroita, kamalaa huomata että joku on käynyt kaivamassa perinnekasvit pihaltamme eikä minulla nyt ole aavistustakaan mitä pihalla on ennen kasvanut. Juhannuspionin aion ainakin hankkia, pioneita pihalla on ainakin ollut.

 Entisessä hyötypuutarhassa kasvaa jo joku kaalimainen kasvi. Aiomme tuonne kohtaan tehdä pienen hyötykasvimaan. En usko että tuolta päin pihaa tulee löytymään mitään erikoisempaa alkuperäiskasvistoa.
Nämä hyötykasvien siemenet olen tilannut. Valitsin ''eskimo''-lajikkeita, päättelen että pärjäävät Suomen sääolosuhteissa :).

Sinivuokkoja löytyy lähes kaikkialta

Ihastuttava, sammalpeitteinen kivi etupihalla. Kaunis kivi todellakin saa pysyä juuri tuollaisena pörröisenä ja pehmeänä.

Talon ympärillä on sinivuokkoja ja jotain muita koristekasveja.

Lumikelloja löytyy etupihalta monesta mättäästä.


Viime syksynä kylvämäni siemenet. Muistaisinpa vielä minne nämä olen huiskinut...
Angervoja?

Lopuksi Watti esittelee miltä kissanminttu-tomaattia haistellut kissa näyttää.

4 kommenttia:

 1. Söötti kisu! Toivottavasti siemenet ovat hyvässä vauhdissa nyt keväällä.

  VastaaPoista
 2. Samaa minäkin toivon, ja nyt taas uusi satsi odottaa multiin ripottelemista. Eiköhän jokunen kasva! :)

  VastaaPoista
 3. Hmmm, voi että olen onneton löytämään aina näistä blogeista liity lukijaksi namiskaa.. Nooh, hääty yrittää aina muistaa käydä täällä vilkuilemassa. Mukavan oloinen blogi, onnea remppa ja puutarhahaasteisiin! :)

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla että röttelön remontti kiinnostaa! Kyllä tuo kevät on roimasti reipastanut puuhia talossa sekä puutarhassa :)

  VastaaPoista